Мубарак у двонедељном притвору

КАИРО – Египатско тужилаштво одредило је 15-дневни притвор бившем предсједник Хоснију Мубараку, у оквиру истраге о примјени насиља против демонстраната и оптужбама за корупцију, а иста мјера претходно је одређена и двојици његових синова, саопштио је данас портпарол тужилаштва. У саопштењу објављеном на "фејсбук" страници тужилаштва наводи се да је главни тужилац Абдел Магид Махмуд […]

среда, април 13, 2011 / 10:11

КАИРО – Египатско тужилаштво одредило је 15-дневни притвор бившем предсједник Хоснију Мубараку, у оквиру истраге о примјени насиља против демонстраната и оптужбама за корупцију, а иста мјера претходно је одређена и двојици његових синова, саопштио је данас портпарол тужилаштва.

У саопштењу објављеном на "фејсбук" страници тужилаштва наводи се да је главни тужилац Абдел Магид Махмуд наредио да Мубарак и његови синови Ала и Гамал буду задржани у притвору 15 дана, у оквиру истраге о претјераној употреби силе против демонстраната током протеста у јануару и фебруару.

Хосни Мубарак је испитиван, али је пребачен у болницу због проблема са срцем.

Он је са власти отишао 11. фебруара, након 18-дневне народне побуне против његовог режима.

Тужилаштво је покренуло истрагу о убиствима више стотина демонстраната и наводима о корупцији током 30-годишњег Мубараковог режима.

Мубараку, синовима и снахама забрањено је да напуштају земљу, док је породична имовина замрзнута.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *