M:ТЕЛ: Гранд трејд не гради нашим парама

Компанија „М:тел“ склопила је пословни аранжман са компанијом „Гранд трејд“ почетком ове године, али не на начин и под условима који се у јавности износе, саопштено је из ове компаније. "Ниједан од услова уговора и цифре од стотине милиона са којима се спекулише у јавности нису тачни и далеко су од стварно уговорених“, наглашено је […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 12:47

Компанија „М:тел“ склопила је пословни аранжман са компанијом „Гранд трејд“ почетком ове године, али не на начин и под условима који се у јавности износе, саопштено је из ове компаније.

"Ниједан од услова уговора и цифре од стотине милиона са којима се спекулише у јавности нису тачни и далеко су од стварно уговорених“, наглашено је у саопштењу.

Иако комерцијални аспекти уговора у складу са актима компаније "М:тел" представљају пословну тајну, из ове компаније истичу да се објекат не прави средствима "М:тела" и да уговором компанија није преузела никакве финансијске обавезе прије завршетка објекта и уласка у закуп, што значи да није плаћен ни аванс нити су издате банкарске гаранције инвеститору.

"Компанија `Гранд трејд` је изабрана кроз транспарентан поступак путем јавног позива и у складу са актима компаније `М:тел`. Посебно истичемо да су компанији `М:тел` презентоване све дозволе и рјешења која су издата од надлежних градских служби, што је и био предуслов за склапање уговора“, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је "М:тел" компанија чијих око хиљаду запослених у Бањалуци данас ради на седам одвојених локација, нагласивши да такав начин организације посла постаје све већа баријера даљем унапређењу пословања, оптимизацији пословних процеса, подизању нивоа ефикасности и примјени свих савремених достигнућа и најбоље праксе управљања једнако значајним и великим компанијама.

"Сличне телекомуникационе компаније у региону и Европи готово никад не приступају изградњи сопствених објеката, јер слободна средства и ресурсе прије свега улажу у суштину свог бизниса, а то су телекомуникационе мреже и нове технологије, чиме обезбјеђују дугорочну одрживост и чувају вриједност компаније", стоји у саопштењу.

У "М:телу" сматрају да уколико инвеститор заврши објекат и "М:тел" уђе у закуп, то сигурно неће негативно утицати на финансијске резултате компаније, већ напротив, тиме ће се створити предуслови за бољу контролу и смањење укупних оперативних трошкова, те даљи раст компаније.0 КОМЕНТАРА

 1. Шта сад каже Чава? Маца појела језик! „Ниједан од услова уговора и цифре од стотине милиона са којима се спекулише у јавности нису тачни и далеко су од стварно уговорених“, наглашено је у саопштењу М тела.
  Иако комерцијални аспекти уговора у складу са актима компаније „М:тел“ представљају пословну тајну, из ове компаније истичу да се објекат не прави средствима „М:тела“ и да уговором компанија није преузела никакве финансијске обавезе прије завршетка објекта и уласка у закуп, што значи да није плаћен ни аванс нити су издате банкарске гаранције инвеститору.
  Колко оно рече Чавић милиона, билиона, трилиона?

 2. „Сличне телекомуникационе компаније у региону и Европи готово никад не приступају изградњи сопствених објеката, јер слободна средства и ресурсе прије свега улажу у суштину свог бизниса, а то су телекомуникационе мреже и нове технологије, чиме обезбјеђују дугорочну одрживост и чувају вриједност компаније“

  napraviti zgradu ili ici u kiriju sa istim sredstivma?
  ma pod kiriju 🙂

  sasvim slucajno je tajna koliki je iznos ugovora

  na osnovu cega se MTEL odlcio za saradnju sa firmom GRAND TRADE ako GRAND TRADE sav stane u jednu aktovku i bukvalno ne radi nista godinama sa prometom od 0km?!

 3. Čavić: Upravni odbor Telekoma Srpske u aprilu 2008. godine donio je odluku kojom odobrava zaključenje ugovora sa firmom „Grand trejd“ o dugoročnom zakupu u zgradi koja tek treba da se izgradi, na vremenski period od 20 godina, čija je ukupna vrijednost više od 130 miliona evra.
  Kompanija Mtel: „M:tel“ je sklopila poslovni aranžman sa kompanijom „Grand trejd“ početkom ove godine, ali ne na način i pod uslovima koji se u javnosti iznose. Nijedan od uslova ugovora i cifre od stotine miliona sa kojima se spekuliše u javnosti nisu tačni i daleko su od stvarno ugovorenih.
  Dakle nema ugovora iz 2008. NE POSTOJI. I tu je kraj. Čavić nije rekao istinu. END A Grand trade je drugi par opanaka!

 4. „“Ниједан од услова уговора и цифре од стотине милиона са којима се спекулише у јавности нису тачни и далеко су од стварно уговорених“, наглашено је у саопштењу.“

  Milion gore ili dolje , nije bitno.

 5. Slijepi poltrončići i poslušnici VELKOG VOŽDA iz malih laktaša – Čavić je na konferenciji za novinare javno rekao sve o kriminalu povodom slučaja GRAND TREJD I PICIN PARK.
  ČAVIĆ JE NOVINARARIMA NA KRAJU PRES KONFERENCIJE DOSTAVIO KOPIJE UGOVORA U KOJOJ SE JASNO VIDI:
  Odluka Upravnog odbora „Telekoma Srpske“, donesena je 09.04.2008. godine, kojom se „odobrava zaključenje Ugovora o dugoročnom zakupu poslovnog prostora sa zakupodavcem Grand trade d.o.o. Banjaluka u zgradi koja će se izgraditi, ukupne bruto površine od 21.093,5 m2, u iznosu od 22 (dvadesetdva) EVRA po svakom kvadratnom metru zakupljenog prostora, mjesečno, bez poreza na dodatu vrijednost“.
  Kada uzmete digitron u ruke i za period zakupa izračunate: “Telekom Srpske” će Milinom “Grand trade” isplatiti za 20 god ZAKUPA – 254.099.050 KM)!

  Novinari: BNTV, SRNE, FENE, PINK-a, imaju taj Ugovor u svojim rukama (jer su bili prisutni na toj pressici za razliku od „objektivnih“ medijskih kuća).

  Najvažnije od svega je da je m:tel priznao postojanje ugovora o zakupu sa „Grand trade“, te da nije ni na koji način demantovao postojanje Odluke Upravnog odbora te firme iz aprila 2008. godine.

  E sad da li je bolje platiti Zakup za 20 god 254 miliončića, ili napraviti svoju zgradu u centru BL za 10 puta manje novca – pitanje je B-)

 6. Није без разлога члан Управног одбора „М-тел“-а Славко Митровић, човјек који у овом ентитету „вуче све конце“ заједно са Милом Додиком….
  Милорада Додика интересује само овај бизнис, све остало су успутне ствари…

 7. cavic je glup i to nenormalno,pa on upravo dokazuje da iza ovog objekta stoji m:tel,sto je tacno i sto svi znaju…

  dakle,hoce telekom da pravi zgradu… dio zemljista gradski,dio od ME,dio vlasnistvo fizickih lica… a zelena povrsina. posto je telekom rs kompanija kojoj je stalo do ugleda i povjerenja biraca,oni angazuju lika (od ranije sa njima u poslovnim relacijama) kojem ugled ne znaci nista,a koji se pojavljuje na licitacijama za kupovinu zemjista,kupuje akcije ME,lezi u zatvoru,pa izadje iz zatvora,pa rusi picin park,i na kraju ce to biti zgrada telekoma.

  a sto je cavicev poslanik gligic kao odbornik glasao za regulacioni plan bez p.parka i za prodaju zemljista,i sto je stevandicev half iz srpske stranke srpske stamenic sa radisicem muljao oko ME,pa sad lezi u zatvoru osudjen na 6 mjeseci,mazanje ociju narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *