Мостар: Још мало спортског насиља

Група од 150 хрватских навијача синоћ је на мостарском тргу Рондо напала полицијску патролу, бацајући камење и тврде предмете, али у инциденту није било повријеђених, потврдио је Срни начелник Криминалистичке полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Срећко Бошњак. Он је рекао да су се навијачи повукли када су колегама у помоћ пристигли припадници Специјалне полиције, те додао […]

субота, новембар 12, 2011 / 11:55

Група од 150 хрватских навијача синоћ је на мостарском тргу Рондо напала полицијску патролу, бацајући камење и тврде предмете, али у инциденту није било повријеђених, потврдио је Срни начелник Криминалистичке полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Срећко Бошњак.

Он је рекао да су се навијачи повукли када су колегама у помоћ пристигли припадници Специјалне полиције, те додао да је приликом инцидента оштећено једно полицијско возило, а камерману ТВ1 отета камера.

Бошњак је истакао да је особа која је напала камермана идентификована, али да у синоћњем инциденту нико није приведен.

Он је навео да је до сукоба двије групе навијача дошло у Рами, гдје је у инциденту, у коме је учествовао мањи број особа, разбијен један кафић.

Инцидент се догодио након фудбалске утакмице између репрезентација Турске и Хрватске у Истамбулу, која је завршена побједом Хрватске 3:0, а након чега су на мостарске улице изашли навијачи Хрватске, који су славили.

У Мостару, у коме су синоћ биле појачане полицијске мјере због одигравања фудбалских утакмица БиХ – Португал и Турска – Хрватска, није било сукоба навијача БиХ и Хрватске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *