Moстар: Додик и Босић и два ХДЗ

МОСТАР – У Мостару ће данас бити одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, СДС-а Младена Босића, ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и ХДЗ-а 1990 Боже Љубића на коме ће бити ријечи о сарадњи у вези са успостављањем власти на државном нивоу и анализи актуелне политичке ситуације у БиХ. "На састанку ће се кренути у дијалог о […]

петак, март 25, 2011 / 08:16

МОСТАР – У Мостару ће данас бити одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, СДС-а Младена Босића, ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и ХДЗ-а 1990 Боже Љубића на коме ће бити ријечи о сарадњи у вези са успостављањем власти на државном нивоу и анализи актуелне политичке ситуације у БиХ.

"На састанку ће се кренути у дијалог о томе шта је могуће", рекао је јуче предсједник СНСД-а Милорад Додик. Он је додао да није велики оптимиста када је ријеч о могућем постизању договора о формирању власти на нивоу БиХ.

Додик је навео да ће "РС пратити ситуацију и оцјењивати могуће угрожавање интереса Српске".

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је јуче да не зна тачан дневни ред састанка, али да "очекује да од осталих учесника чује њихово виђење ситуације која је довела до политичке кризе у БиХ, као и погледе на могућа рјешења у вези са успостављањем легитимне власти у БиХ“.

Он је подсјетио на став СДС-а, према којем политички фактори у Федерацији БиХ, гдје је криза и настала, једини и могу и треба да нађу излаз из те кризе. “Разговор и компромис једини су начин да се превлада актуелна сложена ситуација. Што се тиче нас, политичких представника из Републике Српске, ми евентуално можемо помоћи добрим намјерама и апелом да колеге из ФБиХ путем компромиса напокон дођу до рјешења у складу са законом и изборним резултатима“, рекао је Босић.

Портпарол ХДЗ-а 1990 Весо Вегар изразио је наду да ће на састанку у Мостару бити потписан "документ на нивоу два ХДЗ-а, СНСД-а и СДС-а".

Из ХДЗ-а БиХ саопштено је да ће састанак чији је почетак заказан за 12.00 часова бити одржан у сједишту ове странке.

Камермани и фотографи могу узети уводне кадрове са састанка, док конференција за новинаре предсједника ХДЗ БиХ, ХДЗ-а 1990, СНСД-а и СДС-а почиње у 13.15 часова и трајаће до 13.45 часова.

Радио-телевизија Републике Српске директно ће преносити састанак и конференцију за новинаре страначких лидера. У 14.00 часова РТРС ће преносити специјалну ТВ дебату Драгана Човића, Боже Љубића, Милорада Додика и Младена Босића која ће бити емитована из зграде Дома ХДЗ-а БиХ у Мостару, наводи се у саопштењу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *