Московске власти одобриле митинг опозиције за 24. децембар

Московске власти одобриле су одржавање опозиционог митинга под слоганом „За поштене изборе”, који је заказан за 24. децембар, саопштено је синоћ у Одјељењу регионалне безбедности руске престонице. Митинг ће бити одржан у центру града на Проспекту академика Сахарова, 14 и 18 сати, а градске власти су дозволиле учешће до 50.000 људи, како су организатори и […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 09:15

Московске власти одобриле су одржавање опозиционог митинга под слоганом „За поштене изборе”, који је заказан за 24. децембар, саопштено је синоћ у Одјељењу регионалне безбедности руске престонице.

Митинг ће бити одржан у центру града на Проспекту академика Сахарова, 14 и 18 сати, а градске власти су дозволиле учешће до 50.000 људи, како су организатори и захтијевали, пренијела је агенција Итар тас.

Једини досад одобрени митинг опозиције у Москви, у серији протеста којим су грађани изразили неслагање с резултатима парламентарних избора од 4. децембра, одржан је 10. децембра на Тргу Балотнаја, када се, према различитим процјенама, окупило више од 40.000 људи.

Учесници су на том митингу поставили пет захтјева и најавили нови протест уколико не буду испуњени – пуштање на слободу ухапшених у претходним демонстрацијама, смјена предсједника Централне изборне комисије Владимира Чурова, поништавање резултата избора и одржавање нових.

Организатори вјерују да ће на митингу у булевару који носи име совјетског научника и дисидента Андреја Сахарова бити више људи него на оном пре четири дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *