Моралес: Обами треба одузети Нобела

ЛА ПАЗ – Председник Боливије Ево Моралес изјавио је да америчком предсjеднику Бараку Обами треба одузети Нобелову награду за мир због његове одлуке о започињању војне акције у Либији. Моралес је рекао да је Обама том одлуком показао да не заслужује ову награду, пренио је АФП. „Прије двије године предсједник Барак Обама добио је Нобелову […]

уторак, март 22, 2011 / 16:47

ЛА ПАЗ – Председник Боливије Ево Моралес изјавио је да америчком предсjеднику Бараку Обами треба одузети Нобелову награду за мир због његове одлуке о започињању војне акције у Либији.

Моралес је рекао да је Обама том одлуком показао да не заслужује ову награду, пренио је АФП.

„Прије двије године предсједник Барак Обама добио је Нобелову награду за мир, али да ли он сада брани мир у свијету или умјесто тога потпаљује насиље?”, упитао је боливијски предсједник.

„Како је могуће да Нобелова награда за мир буде дата некоме ко је започео инвазију, бомбардовање? То је насиље, напад, агресија”, рекао је Моралес.

Обама је примио Нобелову награду за мир у децембру 2009. године, након мање од годину дана проведених на предсједничкој функцији.

Новац од Нобелове награде, 1.4 милиона долара, Обама је подијелио на 10 добротворних друштава, укључујући она која су радила на опоравку Хаитија и подршци породицама војних лица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *