Монтевидео стиже на мале екране као серија

Након веома успијешног биоскопског живота филма „Монтевидео, Бог те видео“ са више од пола милиона гледалаца, прича о фудбалским јунацима из 1930. године долази на мале екране преко програма Јавног сервиса Србије. У серијској верзији саге о фудбалским јунацима из 1930. године гледаћемо многе сцене којих нема у филму „Монтевидео, Бог те видео". У серији […]

среда, децембар 28, 2011 / 18:22

Након веома успијешног биоскопског живота филма „Монтевидео, Бог те видео“ са више од пола милиона гледалаца, прича о фудбалским јунацима из 1930. године долази на мале екране преко програма Јавног сервиса Србије.

У серијској верзији саге о фудбалским јунацима из 1930. године гледаћемо многе сцене којих нема у филму „Монтевидео, Бог те видео". У серији се појављују и нови глумци који тумаче ликове које нисмо гледали на великом платну, као што су Тања Бошковић, Милован Филиповић у улози Милоша Црњанског, Игор Ђорђевић, као и специјални гост Мирослав-Ћиро Блажевић.

ТВ серија Монтевидео, Бог те видео редитеља Драгана Бјелогрлића, рађена у продукцији фирме „Интермедија нетворк", приказиваће се у периоду јануар/фебруар 2012. године на Првом програму РТС-а.

Већ првог дана Нове године, премијерно на Првом програму РТС-а биће емитован филм Монтевидео, Бог те видео.

Романитичну фудбалску причу из 1930. године, чија је главна тема формирање државне репрезентације и њен успијех на првом Свјетском првенству у фудбалу у Монтевидеу, гледаоци ће моћи да прате на малим екранима и у проширеној верзији од 24 епизоде у две сезоне.

Филм и ТВ серија снимани су на стотинак локација у земљи и иностранству. За потребе снимања била су изграђена три велика сета.

Недалеко од Београда, у месту Баранда, изграђене су кулисе Чубуре из прошлог века, конструкција брода којим се путовало до Монтевидеа, а реконструисан је и дорћолски фудбалски терен у трибине стадиона БСК из 1930. године.

Током прве епизоде ТВ серије упознаћемо се са главним јунацима и њиховим животима, као и приликама у Београду тридесетих година 20. века, фудбалским утакмицама у граду, сукобима унутар фудбалске организације и припремама за одлазак на први Мундијал у главни град Уругваја, Монтевидео.

Слиједе комичне догодовштине са путовања у Монтевидео.

Последње епизоде свједоче о три утакмице на Првенству и освајању трећег мјеста наших репрезентативаца, као и о њиховом тријумфалном повратку у Београд.

Главне улоге у филму и ТВ серији Монтевидео, Бог те видео тумаче: Милош Биковић, Петар Стругар, Данина Јефтић, Нина Јанковић, Предраг Васић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Никола Ђуричко, Виктор Савић.

Режија филма и игране серије Монтевидео, Бог те видео повјерена је Драгану Бјелогрлићу.

Сценарио за филм и ТВ серију написао је Срђан Драгојевић уз асистенцију Ранка Божића на основу истоимене књиге познатог спортског новинара Владимира Станковића у којој је описао истините догађаје у вези са учешћем репрезентације Србије на првом Свјетском првенству. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *