Монтажне куће за Братунчане из алтернативних смјештаја

Стамбени проблеми Срба протјераних из Федерације БиХ и интерно расељених, који 15 година живе у алтернативним смјештајима у Братунцу, почели су да се рјешавају тако што ће за око 25 породица бити додијељене монтажне куће, као привремено рјешење. "Ријеч је о монтажним кућама које се налазе у бившем избјегличком камп-насељу у Кравици, које ће бити […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 10:31

Стамбени проблеми Срба протјераних из Федерације БиХ и интерно расељених, који 15 година живе у алтернативним смјештајима у Братунцу, почели су да се рјешавају тако што ће за око 25 породица бити додијељене монтажне куће, као привремено рјешење.

"Ријеч је о монтажним кућама које се налазе у бившем избјегличком камп-насељу у Кравици, које ће бити демонтиране и додијељене по листи приоритета породицама које имају властиту локацију за градњу куће", рекао је члан општинске комисије Братунца за обнову кућа Стојан Илић.

Он је напоменуо да ће у овим монтажним кућама породице само привремено становати, док не добију грађевинске пакете за градњу кућа од чврстог материјала, које им је обећала додијелити Влада Републике Српске сљедеће године.

Договор о тој помоћи постигнут је крајем октобра, када су представници Удружења "Срби зеничке регије" организовали мирне протесте у Бањалуци, а након тога су разговарали са представницима Владе Српске.

Избјегличко камп-насеље у Кравици, које је подигла Влада Норвешке 1994. године, затворено је прошле седмице, када су породице које су у њему живјеле добиле станове у новоизграђеној згради са 32 стана у БратунцуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *