ММФ одобрио исплату 2,2 милијарде евра Грчкој

Међународни монетарни фонд одобрио је исплату 2,2 милијарде евра (3,96 милијарди долара) у оквиру шесте транше прошлогодишњег зајма Европске уније и ММФ за спасавање Грчке. Тај новац, који ће бити одмах пуштен, дио је транше од осам милијарди евра из прошлогодишњег програма, чија је исплата условљена спровођењем строгих мјера штедње у Грчкој, пренијела је агенција […]

уторак, децембар 6, 2011 / 07:47

Међународни монетарни фонд одобрио је исплату 2,2 милијарде евра (3,96 милијарди долара) у оквиру шесте транше прошлогодишњег зајма Европске уније и ММФ за спасавање Грчке.

Тај новац, који ће бити одмах пуштен, дио је транше од осам милијарди евра из прошлогодишњег програма, чија је исплата условљена спровођењем строгих мјера штедње у Грчкој, пренијела је агенција АФП.

Министри финансија ЕУ су прошле седмице саопштили да ће одблокирати свој удио од 5,8 милијарди евра у тој транши чија је исплата одлагана још од августа због кашњења владе у Атини у спровођењу реформи.

ММФ је одобрио пуштање свог удјела у транши пошто је извршни одбор те институције комплетирао ревизију грчких економских показатеља у оквиру прошлогодишњег зајма за спасавање Грчке од 110 милијарди евра, у којем ММФ учествује са 30 милијарди евра. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *