ММФ аранжман: Паре ће данас да легну на рачун ЦББиХ

Новац из стендбај – аранжмана за БиХ може већ данас бити на рачуну, јер је оперативан одмах након одлуке Извршног одбора директора Међународног монератног фонда, речено је Срни из кабинета министра финансија и трезора Николе Шпирића. Из кабинета кажу да је Министарство финансија и трезора БиХ завршило је свој дио посла у вези са исплатом […]

уторак, мај 7, 2013 / 11:33

Новац из стендбај – аранжмана за БиХ може већ данас бити на рачуну, јер је оперативан одмах након одлуке Извршног одбора директора Међународног монератног фонда, речено је Срни из кабинета министра финансија и трезора Николе Шпирића.

Из кабинета кажу да је Министарство финансија и трезора БиХ завршило је свој дио посла у вези са исплатом треће транше аранжмана са ММФ.

“Технички дио је завршен и упућена је такозвана промисори нота.Све је достављено Централној банци БиХ на чији рачун ће новац бити уплаћен”, речено је из кабинету министра финансија.

Извршни одбор директора Међународног монетарног фонда одобрио је другу траншу стендбај-аранжмана за БиХ у износу од 78 милиона КМ, објављено је данас на сајту ММФ.

Овај новац биће распоређен у омјеру – двије трећине Федерацији БиХ, а трећина Републици Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *