Младић: Данас истиче рок за жалбу

Данас истиче рок за подношење жалбе на рјешење истражног судије Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду о испуњености услова за изручење генерала Ратка Младића Хашком трибуналу. Младићев адвокат Милош Шаљић најавио је да ће жалбу на рјешење уложити посљедњег дана, односно данас, и да ће је суду послати највјероватније поштом. Он је најавио […]

понедељак, мај 30, 2011 / 09:40

Данас истиче рок за подношење жалбе на рјешење истражног судије Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду о испуњености услова за изручење генерала Ратка Младића Хашком трибуналу.

Младићев адвокат Милош Шаљић најавио је да ће жалбу на рјешење уложити посљедњег дана, односно данас, и да ће је суду послати највјероватније поштом.

Он је најавио да ће данас од истражног судије тражити да Младића прегледа независан тим љекара и утврди "право здравствено стање", оцијенивши да је за његовог брањеника потребно стационарно лијечење.

Петоро судских љекара, који су прегледали Младића, закључило је да он има психоргански синдром, што подразумијева губитак спознаје и неспособност памћења, али да је способан за суђење. Породица, међутим, сматра да закључак љекарске комисије не одговара дијагнози и позива хашке експерте да дођу и увјере се у здравствено стање Ратка Младића.

Након што жалба Младићевог адвоката стигне у суд о њој ће одлучивати вијеће од троје судија, које у року од три дана треба да донесе одлуку. Уколико вијеће одбије жалбу, рјешење о изручењу ће постати правоснажно и биће прослијеђено на потврду министрку правде Србије.

Замјеник предсједника Хашког суда Мехмет Гинеј изјавио је јуче да би Младић могао би да буде пребачен у притвор Хашког трибунала у понедјељак или уторак.

Предсједник Националног савјета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић рекао је да датум и вријеме изручења Младића у Хашки трибунал неће бити саопштени због ризика.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *