Мирни сиријски побуњеник извадио срце војнику и појео

Иако из Сирије сваки дан стижу вести о броју страдалих у сукобима власти и терориста, један снимак шокирао је свет. На њему побуњеник једе срце војника. Снимак је освануо на Јутјубу пре неколико дана, а на њему се види како, наводно вођа једне побуњеничке групе, Абу Сакар стоји изнад мртвог мушкарца, коме реже срце и […]

уторак, мај 14, 2013 / 13:46

Иако из Сирије сваки дан стижу вести о броју страдалих у сукобима власти и терориста, један снимак шокирао је свет. На њему побуњеник једе срце војника.

Снимак је освануо на Јутјубу пре неколико дана, а на њему се види како, наводно вођа једне побуњеничке групе, Абу Сакар стоји изнад мртвог мушкарца, коме реже срце и затим почиње да га једе. Видео је скинут са јутјуба због кршења правила о насилном садржају, али се може видјети на другим сервисима.

Прије него што је и загризао срце убијеног војника он изговара: "Кунем се да ћемо појести ваша срца и јетру, ви Башарови пси", преноси Индеx.хр.

Видео је узнемирујућег садржаја

Би-Би-Си се оградио од ове вести, наводећи да нико не може да потврди аутентичност тог снимка, међутим, неки извори наводе да он ипак јесте аутентичан.

Терористичке фракције су се оградиле од овог чина, наводећи да га осуђују, "уколико је то истина".

Реаговала је и организација за људска права Хјуман рајст воч. "Сакаћење тијела је ратни злочин. Али, још је озбиљнији проблем спуштање на ниво секташке реторике и насиља", казао је Питер Букерт из ХРВ-а.

У тој организацији додају даби обе стране требало да буду свјесне да не постоји некажњивост. Међутим, из ХРВ-а наводе да ово није једини снимак у којем се појављује Абу Сакар и додају да је на прошлим снимцима испаљивао ракете и позирао с телима герилаца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *