Mинистри ЕУ о БиХ

Министри спољних послова ЕУ разговараће данас о БиХ, а посебну пажњу обратиће на чињеницу да у БиХ још није формирана власт и да нису направљени кораци напријед ка ЕУ, у шта су биле полагане велике наде.  "У БиХ се врло добро зна шта треба направити, почевши од формирања Савјета министара. Ми ту немамо да додамо […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 10:10

Министри спољних послова ЕУ разговараће данас о БиХ, а посебну пажњу обратиће на чињеницу да у БиХ још није формирана власт и да нису направљени кораци напријед ка ЕУ, у шта су биле полагане велике наде.

 "У БиХ се врло добро зна шта треба направити, почевши од формирања Савјета министара. Ми ту немамо да додамо ништа битно ново. Поново ћемо истаћи да не можемо ми бити ти који ће у БиХ да обаве посао. Тај посао морају обавити полтичари у земљи, а ми можемо само да помогнемо", рекао је Срни европски дипломата.

Он је навео да када се говори о томе колико дуго БиХ нема Савјет министара не треба помињати Белгију.

"Тачно је да Белгија дуже времена нема владу, али Белгија као земља функционише, а то се за БиХ не може рећи", додао је европски дипломата.

На истом састанку, 27 министара иностраних послова ЕУ током расправе о Србији и Косову изразиће забринутост новим развојем догађаја.

Шефови дипломатија ЕУ нагласиће да насиље никада и никако не може бити одговор, већ да се рјешење проблема мора тражити у дијалогу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *