Министри Ђокић и Мутабџија сутра на Јадовну

Делегација Владе Републике Српске, у којој ће бити министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић и министар просвјете и културе Горан Мутабџија, присуствоваће сутра комеморативном скупу „Дан сјећања на Јадовно 1941“, код Шаранове јаме на Велебиту у Хрватској. Из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске саопштено је да ће комеморативни скуп почети у 11.00 […]

петак, јун 28, 2013 / 11:46

Делегација Владе Републике Српске, у којој ће бити министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић и министар просвјете и културе Горан Мутабџија, присуствоваће сутра комеморативном скупу „Дан сјећања на Јадовно 1941“, код Шаранове јаме на Велебиту у Хрватској.

Из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске саопштено је да ће комеморативни скуп почети у 11.00 часова.

У комплексу логора смрти Госпић-Јадовно–Паг у Другом свјетском рату за 132 дана побијено је најмање 40.123 људи. У Метајни, на острву Паг, отворен је први логор за жене и дјецу у Другом свјетском рату.

Дан сјећања на Јадовно – 24. јуни, ове године уврштен је у календар обиљежавања значајних историјских догађаја Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *