Министарство расписало конкурс за стипендије

Министарство просвјете и културе расписало је конкурс за додјелу 48 стипендијa студентима високошколских установа у категорији успјешни студенти другог и трећег циклуса студија и пет стипендија студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица. У категорији успјешних додјељује се 41 стипендија за студенте другог циклуса студија и то пет […]

петак, децембар 2, 2011 / 10:52

Министарство просвјете и културе расписало је конкурс за додјелу 48 стипендијa студентима високошколских установа у категорији успјешни студенти другог и трећег циклуса студија и пет стипендија студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

У категорији успјешних додјељује се 41 стипендија за студенте другог циклуса студија и то пет на природним наукама, 14 на инжењерству и технологији, три на пољопривредним наукама, 13 на друштвеним наукама, шест на хуманистичким наукама.
Биће додијељено и седам стипендија за студенте трећег циклуса студија у области инжењерства и технологије.

Стипендије ће се додјељивати студентима високошколских установа на територији Републике који се финансирају из буџета Републике Српске, односно у складу са Листом студијских програма за 2012. годину Правилника о додјели студентских стипендија, студенти другог циклуса студија на студијским програмима: Ветеринарство, Радиолошка техника и Латински језик и римска књижевност на високошколским установама у Федерацији БиХ.

Посебни услов за додјелу стипендија успјешним на другом, односно трећем циклусу студија је да из свих положених испита у укупном претходном високом образовању, имају просјечну оцјену 8,50 и више.

Старосна граница за додјелу стипендија успјешним на другом циклусу је 28 година живота, а на трећем циклусу студија 32 године животa, oсим студената студија који трају пет или шест година који не могу бити старији од 30 година живота на другом циклусу студија, а на трећем циклусу од 34 године живота.Старосна граница за додјелу стипендија студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица је 35 година.

Конкурс ће бити отворен до 01.01.2012.године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *