Министарство правде БиХ од Еулекса тражи изручење Кељмендија

Министарство правде БиХ директно је од Еулекса затражило да властима Косова пренесе захтјев за изручење Насера Кељмендија БиХ – рекла је Срни портпарол Министарства правде БиХ Марина Бакић. Она је појаснила да је захтјев Еулексу, који је синоћ потписао министар правде БиХ Бариша Чолак, упућен путем брзе поште и да би он требало да буде […]

среда, мај 8, 2013 / 18:39

Министарство правде БиХ директно је од Еулекса затражило да властима Косова пренесе захтјев за изручење Насера Кељмендија БиХ – рекла је Срни портпарол Министарства правде БиХ Марина Бакић.

Она је појаснила да је захтјев Еулексу, који је синоћ потписао министар правде БиХ Бариша Чолак, упућен путем брзе поште и да би он требало да буде испоручен до краја дана.

Косовска полиција је у недјељу, 5. маја, на подручју Приштине ухапсила Кељмендија, за којим је Суд БиХ у септембру прошле године расписао међународну потјерницу, јер је био недоступан правосудним органима током извођења полицијске акције "Лутка".

Тужилаштво БиХ, у оквиру истраге у овом предмету, сумњичи Кељмендија за организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштеног промета опојним дрогама и кривичним дјелом убиства.

Кељмендија је, након пуштања на слободу због истека полицијског притвора од 48 часова, синоћ поново ухапсила полиција Еулекса и продужила му притвор за још 48 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *