Министарство науке и технологије финансира набавку опреме на 20 факултета

Министарство науке и технологије Републике Српске почело је данас потписивање уговора са укупно 20 факултета и научно-истраживачких установа којима је за суфинансирање набавке опреме за научно-истраживачки рад из Буџета одобрено укупно 340.000 КМ. Уговоре о суфинансирању набавке опреме министар науке и технологије РС, проф. др Јасмин Комић, потписао је са деканима Природно-математичког, Пољопривредног, Економског и […]

уторак, новембар 8, 2011 / 18:38

Министарство науке и технологије Републике Српске почело је данас потписивање уговора са укупно 20 факултета и научно-истраживачких установа којима је за суфинансирање набавке опреме за научно-истраживачки рад из Буџета одобрено укупно 340.000 КМ.

Уговоре о суфинансирању набавке опреме министар науке и технологије РС, проф. др Јасмин Комић, потписао је са деканима Природно-математичког, Пољопривредног, Економског и Машинског факултета Универзитета у Бањалуци, те са директорима Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањалуци и Пољопривредног института РС, саопштено је из министарства.

Говорећи о условима за суфинансирање пројеката министар Комић рекао је да су се на конкурс за суфинансирање набавке опреме за научно-истраживачки рад могле пријавити научно-истраживачке институције које испуњавају услове Закона о научно-истраживачкој дјелатности и које су испуниле раније обавезе према ресорном министраству, те да се на конкурс пријавило укупно 22 такве институције.

– Настојали смо да изађемо у сусрет свима и да помогнемо свакој установи у набавци опреме која је испуњавала услове конкурса о чему свједочи и чињеница да су само два пројекта нису одобрена. Осим средстава из буџета Министарства науке и технологије у наредном периоду настојаћемо да се у суфинансирање научно-истраживачких пројеката посебно набавке опреме укључе и друга министаства, али и да се ефикасније користе средства међународних фондова – рекао је Комић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *