Министар економије: Шпанија у 2012. опет у рецесији

Нови шпански министар економије Луис де Гиндос рекао је да ће Шпанија поново склизнути у рецесију почетком следеће године, са негативном стопом раста забиљеженом у последњем кварталу ове године. Де Гиндос је навео да очекује да шпанска економија, четврта по величини у евро зони, у последњем кварталу ове године остане закована између 0,2 и 0,3 […]

уторак, децембар 27, 2011 / 08:31

Нови шпански министар економије Луис де Гиндос рекао је да ће Шпанија поново склизнути у рецесију почетком следеће године, са негативном стопом раста забиљеженом у последњем кварталу ове године.

Де Гиндос је навео да очекује да шпанска економија, четврта по величини у евро зони, у последњем кварталу ове године остане закована између 0,2 и 0,3 одсто од бруто домаћег производа, предвиђајући да ће се исто стање задржати и у првом кварталу 2012.

Шпанија је прошле године почела да се извлачи из двогодишње рецесије. У прва два квартала 2011. забиљежила је успијешан привредни раст, док је у трећем дошла на нулу.

Де Гиндос је на чело Министарства економије дошао прошле недеље, у оквиру нове владе лидера конзервативне Народне партије и премијера Маријана Рахоја. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *