Миловановић у посјети Израелу

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић допутовао је у четвородневну званичну посјету Израелу, током које ће разговарати са представницима водећих израелских фирми и јавних предузећа из области водопривреде. Миловановић ће посјетити и реномирани Шести сајам и Трећу конференцију из области технологија водопривреде, обновљиве енергије и контроле и заштите природне околине /WATEC/ у […]

субота, новембар 12, 2011 / 20:16

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић допутовао је у четвородневну званичну посјету Израелу, током које ће разговарати са представницима водећих израелских фирми и јавних предузећа из области водопривреде.

Миловановић ће посјетити и реномирани Шести сајам и Трећу конференцију из области технологија водопривреде, обновљиве енергије и контроле и заштите природне околине /WATEC/ у Тел Авиву.

Министра Миловановића ће током посјете примити и изралска министарка пољопривреде и развоја села Орит Нокед, те амбасадор Израела у БиХ Давид Коен.

"Биће то прилика да се додатно сагледа и иницијално договори сарадња у области освајања високих технологија из сфере разгранавања мреже наводњавања, пречишћавања вода, стручног усавршавања и других области", рекао је Срни стручни савјетник Представништва Републике Српске у Израелу Александар Николић.

Он је нагласио да је то и прилика да се сагледају могући инвестициони концепти, као и мобилизација средстава из трећих земаља.

"Израелски домаћини дочекали су веома срдачно министра Миловановића, што је свакако доказ свеукупне узлазне линије односа Израела и Републике Српске, што је недавно потврђено и састанцима израелског министра иностраних послова Авигдора Либермана и предсједника Српске Милорада Додика", истакао је Николић.

Министра Миловановића, у пратњи шефа Представништва РС у Јерусалиму Арија Ливнеа, првог дана посјете примио је Његово блаженство патријарх јерусалимски Теофил Трећи, након чега се Миловановић поклонио у храму Гроба Господњег.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *