Милов насљедник подржава геј параду у Подгорици

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Игор Лукшић подржао је одржавање Параде поноса коју је за ову годину најавила невладина организација Форум прогрес. Премијер је, како су пренијели подгорички медији, казао да Црна Гора у неком тренутку мора показати да је друштво спремно да прихвата различитости, без обзира на личне ставове о томе. Он је оцијенио да […]

субота, април 9, 2011 / 14:51

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Игор Лукшић подржао је одржавање Параде поноса коју је за ову годину најавила невладина организација Форум прогрес.

Премијер је, како су пренијели подгорички медији, казао да Црна Гора у неком тренутку мора показати да је друштво спремно да прихвата различитости, без обзира на личне ставове о томе.

Он је оцијенио да би тај потенцијални скуп вјероватно био скуп високог ризика и да би тиме била већа обавеза Управе полиције да обезбиједи његово одржавање у складу са свим безбједносним стандардима.

“У складу са законом тачно се зна како се организују поједини скупови и како се обезбјеђују безбједносни стандарди“, рекао је Лукшић и додао да у неком тренутку црногорско друштво “мора прећи црту“ како би доказало да прихвата све различитости.

“Да ли их лично прихватамо или не, да ли лично имамо овакав или онакав став, то нека остане наше приватно размишљање, али морамо се суочити са тиме да у друштву постоје различитости да та питања спадају у корпус људских права. Нека људи прошетају и ми ћемо тиме показати да смо цивилизовани“, рекао је Лукшић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *