Милорад Додик почасни грађанин Требиња

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је у Требињу уручено највише признање општине Повеља „Почасни грађанин“ за вишегодишњи допринос привредном, друштвеном и културном развоју општине. Захваљујући за признање, Додик је на свечаној сједници Скупштине општине Требиње подсјетио на многе обећане и реализоване пројекте, те нагласио да ће и убудуће са локалном влашћу радити на развоју […]

недеља, новембар 13, 2011 / 19:17

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је у Требињу уручено највише признање општине Повеља „Почасни грађанин“ за вишегодишњи допринос привредном, друштвеном и културном развоју општине.

Захваљујући за признање, Додик је на свечаној сједници Скупштине општине Требиње подсјетио на многе обећане и реализоване пројекте, те нагласио да ће и убудуће са локалном влашћу радити на развоју и унапређењу општине Требиње као стратешког дијела РС.

Предсједник Српске је нагласио да је поносан што је припадао генерацији политичара која је стварала Српску и која сваким даном настоји да је брани одлучношћу за дијалогом и демократијом.

"РС је трајна и неприкосновена заједница која не може бити доведена у питање вољом других, па ни међународне заједнице, која је имала вољу да је преуреди. Зауставили смо пренос њених надлежности на ниво БиХ и градили смо њено достојанство свих ових година како би створили услове да РС буде јача", рекао је Додик.

Предсједник Додик је истакао да су српски народ и РС незадовољни чињеницом да су у протеклом рату у БиХ страдали Срби за које нема правде. "Морамо да одбранимо РС од настојања да се она сребренизује", поручио је Додик.

Осврћући се на улагања у општину Требиње претходних година, предсједник Додик је подсјетио да је, између осталог, урађена обилазница, реконструисани путеви према Херцег Новом и Дубровнику, те да је у циљу отклањања комуникацијске затворености почела и реализација великог капиталног пројекта изградње тунела и вијадукта преко планинског превоја Чемерно.

"Желимо да на овим просторима осугурамо стабилне услове живота, јер Требиње може да буде још боље и љепше и оно је увијек било једно од најважнијих мјеста у нашој мапи за развој и инвестиције", истакао је Додик.

Предсједник Додик је поручио да ће и убудуће заједно са локалном влашћу и свим одборницима без обзира којој политичкој партији припадали радити на осмишљавању новог програма како би Требиње учинили још бољим и љепшим градом.

На свечаној сједници СО поводом 13. новембра – Дана ослобођења Требиња у Првом свјетском рату, Повеља општине уручена је владики захумско-херцеговачком и приморском Григорију за залагање да Требиње и Херцеговина буду мјесто духовног, економског и сваког другог просперитета, те предузећу Електропривреда РС за допринос развоју привредног и друштвеног живота општине.

Истичући да ово признање може да прихвати само као признање СПЦ и Епархији захумско-херцеговачкој, владика Григорије је подсјетио на ратне дане када је владика Атанасије дошао у Херцеговину и са великом енергијом помагао духовно и материјално градове и крајеве цијеле Епархије.

"Са огромним стрпљењем и љубављу успио је да нас поучи да и ми наставимо да волимо и да градимо Херцеговину на темељима Светог Саве и Светог Василија", истакао је владика Григорије.

Наш град се, каже владика захумско-херцеговачки, обнављао са нама, а и ми са њим.

"Требиње је данас драгуљ Херцеговине који ће у временима која долазе са нама или без нас бити поносно и стабилно језгро нашег народа, а као тај центар увијек ће имати одговорност да помаже и друге градове и крајеве у Херцеговини", рекао је владика Григорије.

Он је поручио да се за њега овим признањем симолично завршава тежак период у коме се град усправио и повратио послије ратних страдања, а вјерни народ Херцеговине духовно учврстио и ојачао у вјери.

Примајући признање директор ЕПРС Бранислава Милекић истакла је да ова компанија улаже напоре да развија електроенергетски систем, успјешно послује, те да успијева да за све своје потрошаче обезбиједи довољне количине електричне енергије по најнижим цијенама у региону, чиме доприноси свеукупном развоју привредног живота у РС.

"Кроз све наше планове настојали смо да обезбиједимо одрживи развој и Требиња и Херцеговине", рекла је Милекићева и напоменула да је овај систем по основу кориштења водопривреде успио да у буџет општине Требиње прошле године слије 3.300.000 КМ.

Она је подсјетила да је у посљедње три године Електропривреда у Требињу кроз различите инвестиције уложила 14 милиона КМ, те да је по основу донација за развој спорта, културу и социјалне потребе обезбиједила 1,5 милиона КМ.

Престижна признања добитницима уручио је начелник општине Требиње Доброслав Ћук.0 КОМЕНТАРА

 1. И треба му дати повељу, јер је направио аеродром, затим изградио аутобуску станицу, Требињска привреда васкрсла, посебно Неимарство и Фабрика алата.

 2. Kakvo glupo priznanje,… zamisli „pocasni gradjanin“, hajte molim vas. Pa ajte onda u svakoj opstini gdje njegova stranka ima vecinu proglasite ga za „pocasnog gradjanina“.Pitajte gradjane Trebinja sta o tome misle i da li sada zive bolje kako je on „preporodio“ Trebinje pa ce te vidjeti kakav ce te odgovor dobiti od obicnih smrtnika. Mogu odbornici da izglasaju bilo sta, ali ako to nema uporiste u narodu onda slaba vajda. Sutra kada se promjeni lokalna vlast onda ona neka dodjeli takvo priznanje svom predsedniku, i sve tako u krug. Glupost, glupost, glupost.

 3. Ja bih ovo okarakterisao kao tezi oblik uvlacenja u guzicu. Ako Dodika i treba proglasiti pocasnim gradjaninom, onda bi to svakako trebalo da saceka neka druga vremena, tj. kada on vise ne bude na funkciji, dakle kada bude doslovno penzionisani starac a ne ovako. A ovako bi ga po ovoj logici u svim gradovima trebalo proglasiti za pocasnog gradjanina. Ovo je bas tezak govnarluk trebinjskih politickih govana. Svaka cast onim trebinjskim odbornicima koji su glasali protiv ovoga. Ovo je stvarno previse. Sramota za nacelnika opstine i ostale njegove pulene, bas su teske ulizice.

 4. Поред повеље Почасног грађанина Лакташки месар је са собом из Херцеговине повео једног магарца, којег је добио на поклон од познатог потомка Варешке породице Дурић. Тракториста међутим има план да искористи магарца, планира га кандидовати за начелника општине Козарска Дубица умјесто досадашњег полу магарца Дине Јунуза, пардон Нине Јауза.
  Овај потез није никакво чудо јер се нико од полтрона у општинском одбору ЦРВЕНИХ МУНДИРА у КД неће опират. А и народ је у Дубици навикао бирати раѕне будале ( Јауз Нино ), па зшто не и магарца још ако га Милорад предлаже.

 5. Да су се питали грађани Требиња,овог текста уопште не би било, па не би имало смисла ни коментарисати.
  Драго ми је да је оредсједник посебно поносан тиме што припада генерацији која је стварала Републику Српску……Још само треба да нам објасни, пошто је РС стварана од 1992.-1995., гдје је он био у то вријеме…………

 6. Jututunska juhaha
  ……………
  A prolećem svakog goda
  Popne s’ na breg Balakaha,
  Pa poviče gromoglasno:
  Dobićete juhahaha…..

  Patak i žabe

  ………….
  jedan žabac mali
  pobliže je stao.
  A patak ga zgrabi
  pa ga progutao.

  Iz ovog se nešto
  i naučit dade:
  HULJE LEPO ZBORE
  AL’ NITKOVSKI RADE.

  (ZMAJ)

 7. Naravno da će ga proglasiti počasnim građaninom:

  Napravio aerodrom,turističko naselje nadomak Dubrovnika sa 40000 smještajnog kapaciteta,posao u bivšoj industriji alata cvjeta,radnici imaju stvarno redovne i ogromne plate…
  Dno dna.

  „ercegovačko-crnogorski duperonilački“ Ekstra!

 8. Predsjedniče, čestitam ti na sjajno odrađenom zadatku. Uskoro ćeš ponosno stati pred papu zajedno sa njegovim nuncijem grigorijem i reći:
  Svečano i sa zadovoljstvom izjavljujem da smo završili uradak koji si nam dao: Srba više nema.

 9. „Предсједник Српске је нагласио да је поносан што је припадао генерацији политичара која је стварала Српску и која сваким даном настоји да је брани одлучношћу за дијалогом и демократијом.“

  У вријеме стварања РС (92-95) садашњи Предсједник РС је био народни посланик у Скупштини РС. Када је Радован Караџић дошао у сукоб са Милошевићем, садашњи предсједник Додик се одметнуо и био најјаче Слобино упориште у РС, веза му је био бивши директор Гавриловића Борислав Милелић. Тад се причало да су се дозволе увоз – извоз са Србијом могле добити само у Лакташима тј. код Миле. Међутим, Миле је лоше водио бизнис тако да је био пред банкротом и спасила га је Биљана Плавшић када га је 97 поставила за премијера.
  Што се тиче његовог учешћа у стварању РС, она је никаква, ако изузмемо „снабдјевање“ становништва цигаретама у ратном периоду.

  А то што је радио у посљератном периоду… ваљда ће и то проћи…

 10. „Кроз све наше планове настојали смо да обезбиједимо одрживи развој и Требиња и Херцеговине“, рекла је Милекићева и напоменула да је овај систем по основу кориштења водопривреде успио да у буџет општине Требиње прошле године слије 3.300.000 КМ
  :D:D:D:D
  Koja ubleha. Pa to slivanje se odvija na osnovu zakonskih obaveza isto kao što se plaća i PDV. Joj kad sutra recimo BOBAR kaže da ga je „slio“ Džombiću jedno 30 miliona.

 11. Nekad davno, ma možda i nije bilo tako daleko,ali je sigurno zaboravljeno od sadasnjih vlastodrzaca, ovih skorojevica,ili crkvenih mucenika,apostola,jevangelista, popova, djakona ili vladika, samo upokojenom patrijarhu Pavlu svevisnji sve prasta ako mu ima sto i oprostiti, jer precista njegova dusa nije htjela da cuje i zna za sva bogohuljenja koja sada rade izlaslanici gospoda Isusa Hrista, naseg jedinog. Otkud to da veleuvazeni vladika Grigorije,alias mladen durić na prijemu u Trebinju, tako lakonski, kao kakav lopovcić, prislonio glavu svom Milu I sapce mu nesto. Može se naslutiti i sta,može,moj pope.
  Da ja volim crkvu vise od tebe,meni je jasno, jer ja svake nedjelje na ikonu položim 2 marke, i prisluzim svijecu, bar toliko mogu, od srca je. A ti ,moj dobri i velecasni vladiko svakog dana sa te iste ikone pokupis sve sto na njoj bijese, sve sto sirotinja prilozi,od srca priloži i pomisli na sve one upokojene,postene svetitelje,vladike,popove,djakone, sve njih postene, sto ti nikada neces biti, slava im i cast.
  Pa zbog toga ti mrzis Vukanovića, jer on ne taji,i ne krije,al bogami i ne cuti, što bi ti volio, moj dobri i prepodobni vladiko, moj Mladene.

  .

 12. I zaboravih,
  a sto ne odgovori tzv.predsjednice na upit novinara BN televizije, Vukanovića, sta si to napravio, gde aerodrom, fabrika alata, novoteks, hotelsko-turisticki kapaciteti od 4o.ooo lezaja, ma gde ti je autobuska stanica, moj tzv predsjednice. Ostade u Trebinju samo fabrika, doduse mala zanatska radnja napolitanke, da se bar zasladis kad dodjes kao pocasni gradjanin grada u kome nema nista osim male zanatske radnje za proizvodnju keksa,,, bem ti sudbinu, unisti fabriku alata da napravisko zanatsku radnji grickalica. Sad vidim da BDP ide 30% gore, bice slatko i preslatko.

 13. „herc64, 14.11.2011. 10:52:39 [19073]
  ovo nije original fotografija, na trebinje danas dobitnici izgledaju ko na sahrani a ne na derneku a Vukan nije jedini razlog, zna li ko zasto?admin stavi pravu sliku.“
  malo sam razmislio i skontao zasto su tuzni-oni i jesu na sahrani trebinja.
  salu na stranu ali nista nije slucajno pa ni to ko je sve pocasni gradjanin trebinja.ovakvi kakvi su su idealni predstavnici trebinja.ako u gradu sa 30000 stanovnika jedino Vukanovic ima hrabrosti da priupita koje su to zasluge zbog kojih su postali pocasni gradjani onda taj grad bolje gradjane i ne zasluzuje.ako u gradu u kome se krade hljeb (snimjeno u interexu) i 4 covjeka ranom zorom napadaju jedan kontejner,ugasena je sva proizvodnja osim napolitanki najvise u njihovom mandatu, nacelnik dodjeljuje titulu pocasnog gradjanina predsjedniku, valjda za zasluge u unistenju trebinja, i niko se ne buni onda smo to i zasluzili i sto je najgore ovo nije nista sta nas ceka.grad i narod u kom se elektro inzinjeri i drugi „intelektualci“ uvlace pod mantiju jednom losem elektricaru i pod suknju jednom losem knjigovodji ne bi li stali u red da im se uvuku u prkno sve ovo i zasluzuju i sigurno nisu dotakli ni moralno ni bilo koje drugo dno,propadacemo mi jos dugo i dugo prije nego dotaknemo dno ako prije ne nestanemo.

 14. U pravu je herc 64. Ništa se ne događa slučajno. Vladika zadužen za opijelo. Aleluja!!!!!! . I tako Trebinje i Trebinjce dokusuriše traktorista i pop. Dobra je i gornja fotografija na kojoj predsjednik kao da kaže : ko vas j…. stoko !

  Može li normalan čovjek da se ovako od srca smije ? Pobiti cio svoj narod i ovako se smijati, ili mu je skroz pomračen um, ili u njemu živi krvoločna zvijer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *