Милион и по марака за подстицање брчанске привреде

За подстицаје предузећима у Брчко дистрикту овогодишњим буџетом издвојено је 1,5 милиона марака, а за субвенционисање камата на кредите предузетника два милиона марака, изјавио је данас шеф Одјељења за привредни развој у брчанској Влади Перо Гудељевић. Он је подсјетио да је за привредне подстицаје током прошле године утрошено око 1, 3 милиона марака, уз додатних […]

понедељак, март 28, 2011 / 14:46

За подстицаје предузећима у Брчко дистрикту овогодишњим буџетом издвојено је 1,5 милиона марака, а за субвенционисање камата на кредите предузетника два милиона марака, изјавио је данас шеф Одјељења за привредни развој у брчанској Влади Перо Гудељевић.

Он је подсјетио да је за привредне подстицаје током прошле године утрошено око 1, 3 милиона марака, уз додатних 300.000 марака које су исплаћене ове године.

Гудељевић појашњава да се тај додатни новац односи на остваривање права свих предузетника у дистрикту на поврат новца који су уложили у набавку основног капитала до висине оствареног пореза на добит.

"Оваква погодност настала је измјеном одредбе у Закону о привредним подстицајима у дистрикту која је раније налагала да право на поврат новца имају само власници новооснованих предузећа", рекао је Гудељевић.

У дистрикту тренутно има 670 предузећа која користе привредне подстицаје и запошљавају 3 876 радника. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *