Милан Мачван МВП кола Евролиге

Крилни центар црно-белих партијом против Макабија заслужио звање најкориснијег играча кола, заједно са Ераземом Лорбеком из Барселоне. Евролига је у најави утакмице Партизан мт:с – Макаби (74:71) избацила податак да Милан Мачван у првих шест кола ниједном није постигао мање од 14 поена, нити имао индекс корисности испод 15. Дојучерашњим саиграчима убацио је 22 поена, […]

петак, децембар 2, 2011 / 17:47

Крилни центар црно-белих партијом против Макабија заслужио звање најкориснијег играча кола, заједно са Ераземом Лорбеком из Барселоне.

Евролига је у најави утакмице Партизан мт:с – Макаби (74:71) избацила податак да Милан Мачван у првих шест кола ниједном није постигао мање од 14 поена, нити имао индекс корисности испод 15.

Дојучерашњим саиграчима убацио је 22 поена, уз то имао осам скокова, што је уз још пар "ситница" било довољно за индекс 25 и МВП титулу 7. кола.

Индекс 25 остварио је и Еразем Лорбек, али док је Барселона побиједила Проком са 31 поеном разлике, црно-белима је сваки Мачванов добар потез био од животног значаја, нарочито двије тројке у четвртој четвртини.

Сувишно је рећи – да је ове јесени остао у Макабију, највјероватније се не би у догледно вријеме нашао у тако битној улози, коначно и на насловној страни сајта Евролиге!

"Макаби функционише другачије, има 13 играча од којих сваки може да понесе главну улогу. Једну утакмицу неко да 20 поена, следећу само два, али уместо њега искочи неко други. Можда је њихов систем мало чудан, али је успешан. Не можете да оспорите клуб са четири европске титуле", рекао је Мачван.

Српски репрезентативац истакао је да га није посебно мотивисало то што су на другој страни били дојучерашњи саиграчи и тренер Дејвид Блат, који је процијенио да ове сезоне може и без Мачвана.

"Приступио сам задатку исто као и увек, мислим да сам и тиме показао поштовање према Макабију, чији сам и даље члан. Сви смо одиграли добро, практично без осцилација, дали максимум и заслужили да се радујемо. Велика победа над великим клубом".

Мачван је додао да кошаркаше Макабија сматра пријатељима и да су му неки од њих много помогли када је зимус стигао у Израел из Хемофарма.

"То су све моји другари и нормално да ћу отићи да их видим у хотелу, пошто они остају у Београду за утакмицу (АБА лиге) са Звездом".

Код сваког играча Партизана мт:с постојала је додатна мотивација, да се Никола Пековић опрости побједом у предивном амбијенту.

"Пекмен одлази, што значи да ћемо ми који остајемо морати да играмо још боље него до сада. Радићемо напорно да надокнадимо његов учинак. Надам се да ћемо већ у Белгији следеће недеље обезбедити пласман у Топ 16", јасан је Мачван.

Поред њега и Лорбека, у идеалној петорци Евролиге нашли су се Куртис Џерелс (Фенербахче), Виктор Хријапа (ЦСКА) и Серхио Родригез (Реал Мадрид). Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *