Милан Јелић и Јасмин Комић помажу мастерима

Министарство науке и технологије и Фонд „Др Милан Јелић“ појачаће активности подршке студентима мастер и докторских студија из Републике Српске (РС) да своја научна истраживања обављају на најпрестижнијим свјетским универзитетима, рекао је данас ресорни министар и предсједник Фонда Јасмин Комић. Комић је нагласио да је данашња презентација о могућностима студирања у Великој Британији посредством фондације […]

субота, новембар 19, 2011 / 18:33

Министарство науке и технологије и Фонд „Др Милан Јелић“ појачаће активности подршке студентима мастер и докторских студија из Републике Српске (РС) да своја научна истраживања обављају на најпрестижнијим свјетским универзитетима, рекао је данас ресорни министар и предсједник Фонда Јасмин Комић.

Комић је нагласио да је данашња презентација о могућностима студирања у Великој Британији посредством фондације "Бритиш сколаршип траст" само једна у низу активности повезивања младих истраживача из Српске са свјетским универзитетима.

"Ми смо спремни да сносимо дио трошкова путовања наших студената јер ће нама бити задовољство да им помогнемо да добију прилику да се усавршавају и истражују на свјетским универзитетима", рекао је Комић новинарима у Бањалуци током презентације стипандија фондација "Бритиш сколаршип траст".

Представљајући стипендије које фондација "Бритиш сколаршип траст" сваке године даје за младе људе из земаља југоисточне Европе шеф ове фондације Селија Хоксворт изјавила је да су основни критеријуми за добијање стипендије квалитет самог кандидата и његово одлично познавање енглеског језика.

"Најбоље би било да кандидат већ ради на одређеном научном пројекту у матичној земљи, те да сам одабере одговарајућу образовну установу у Великој Британији на којима би могао да обави истраживања и заврши пројекат", рекла је Хоксворт.

Студент Економског факултета у Бањалуци и представник Центра за развој каријере Богдана Чеко истакла је да су студенти бањалучког Универзитета заинтересовани за одлазак на стручно усавршавање и студирање у иностранству, али да им недостају како информација тако и стручне подршке у томе.

Руководилац Фонда "Др Милан Јелић" Денис Туркановић рекао је да Фонд и Министарство науке и технологије у посљедње вријеме све више раде на томе да у првом реду најбољим студентима омогуће боравак на престижним универзитетима.

Округлом столу о теми "Студирати у Великој Британији" и презентацији стипендија британске фондација "Бритиш сколаршип траст", присуствовали су представници студената универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, те стипендисти Фонда "Др Милан Јелић". 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *