Метак у главу, не зајебавајте људе

Сиромаштво, дуго и непримјетно деформише људе.

уторак, фебруар 10, 2015 / 13:01

Рат их деформише брзо и видљиво.

Под деформисањем подразумијева се да је нагоре.

Из сиромаштва и опште сиротиње излазимо ногама напријед. Али остајемо људи. Иако су нам душе и лица изрезбарена.

Из рата излазимо унакажени, унезвијерени, тешко настављамо као људи. Наше мале, закукуљене животиње, у нама, нарасту и преузму све у своје руке. Преузму наше душе, наше очи, наше ријечи, нашу нову окрутну шалу, нашу безобзирност и крволочност.

Сви ми постајемо Монструми.

А то се преноси и на млађе, послијератне, па се, онда, деценијама циједи кроз цједиљке, док се потпуно не отклони. Ако не буде новог рата.

Рат је једна добро организована и масовна расподјела несреће у људске душе и главе. То је Кухиња Црног Крста. Свако добије своју Црну Здјелицу и Црну Кашику. Само се изоставе они који су дали рецепте за главно јело. За Рат.

Они једу устомак и у џеп.

А Поратници и Изратници, једу несрећу, у своју главу и у своју душу.

Треба добро да се загледа у Људе. Па да се види колико су несреће појели на тој Кухињи Црног Крста. Након година и година, види се како тешко ходају. По томе познајеш Изобличене Унесрећенике Рата. Ходају као да им је сва тежина смјештена у душу. А сва празнина отишла у главу.

Унесрећеници Рата нису само они који су били у рововима, који су пуцали, који су убијали и које су убијали. Њих је, можда, најмање. Њима је најлакше. Они знају шта носе у себи и на себи. Други, они који су били између ратишта и ровова, ходају по земљи натореној тугом и несрећом, лијепе се за њу, кораци им све краћи и све нестабилнији. А не знају због чега. Ходају као у тешким ланцима и гвожђима. Све им се више чини да ни до гроба неће стићи.

Унесрећеницима Ратова тешко се може помоћи. Нема тих пара и добара. За душу нема ростфраја и фасадне цигле.

Али. Може им се не одмагати. Не пристајати на муку. Не солити рану. Боље је пустити и да месо отпада са ње, него је чистити чешагијама.

Плати му пиво, шути све и не питај ништа. Каже један мој другар из Дебељака.
У Лукама, у кавани Трио, Грачаница, није могло да прође са пивом, шутњом и без питања.

Преко Љубише исто прешао рат. Из рата, кажу изашао као Мухамед. Иначе је дијете из мјешовитог брака. Што је горе него да га је сам Ђаво направио и истовремено родио.
Љубиша се оженио. Али тако да се то зове удајом. Не зна се да ли је прије престао бити Љубиша или послије.

Радио је у породичном послу своје жене. Кроз силну тугу и несрећу, у души и у глави, понекад му проникне мало људско задовољство. Па оде у лов. Имао је пушку и печат за њу. Тако се бранио од Рата и оних гвожђда и ланаца.

Зијад и Самир, исте вечери се задесили у Кавани Трио. Они су друга врста Унесрећеника Рата. Њима се чинило да не ходају кроз ланце и гвожђа. Чинило им се да језде кроз мед и млијеко. Дрога, прекршаји и то. Пишу новине.

Љубиша Мухамед дошао из лова и навратио да плати себи пиво. А Зијад и Самир нису знали савјет који сам ја добио у Дебељацима. Па почели да зајебавају Мухамеда.

Узочас, у кавану је ушла и Мухамедова жена. Ајде кући матер ти јебем. Није тако рекла али је тако изгледало. Боље да га је одмах заклала пред цијелом биртијом. Понеко би и заплакао. Овако, осоколила је Зли Дуо из Каване Трио. Душу су му вадили, силници.
Љубиши Мухамеду се све скупило у један прегршт црнила, није било ни за завежљај. А и да је било, куд би. Скупило се тако да је имао снаге још за само један пролазак кроз врата.

Отишао је кући, скинуо ловачку пушку са ламперије у предсобљу, вратио се у Трио и пуцао им у главуше.

Ето шта је рат.

Главу дајем, да је Нуркић, био он Љубиша, био Мухамед, у рату, код рова, требао да убије двојицу заробљеника, да не би имао храбрости, можда не би могао ни да стоји на ногама, можда би позеленио и пао у несвијест. Можда би само повраћао и упишао се. Није лако убити чојека. У тугу се много лакше пуца.

А од Зикине и Самирове главе направио је Стаљинград.

И, онда, мирно отишао у Полицију.

Не знам да ли је жена, ту ноћ јаукала. Дјеца јесу сигурно.

Службена верзија је таква да је Полиција дошла на лице мјеста и установила да је Мухамед убио двојицу, као што је и рекао у станици.

Ратна верзија је оваква. Жена Мухамедова и два госта из Каване Трио, убили су и Љубишу и Мухамеда.0 КОМЕНТАРА

 1. Мр Биги

  Не преносимо све текстове са блога Рајка Васића. Преносимо оне за које процијенимо да су важни или занимљиви, или једноставно зато што нам се свиђа неки текст. То радимо у неправилним размацима, без утврђеног реда и смисла. Понекад недељама заборавимо на тај блог.

  Уосталом он понекад пише и по два бога дневно. Не мислите да бисмо требали све преносити?

 2. Po čemu je ovaj tekst važan i zanimljiv?Ili zašto vam se ovaj tekst sviđa?Kakva mu je poruka?Nama je i onako crno i bez ovakvih tekstova.Ponekad ovaj bloger napiše i dobar tekst.Ovaj to sigurno nije.

 3. Знам да не преносите све и знам да објављујете само „подобне“ блогове.И то је погрешно,јер су врло често повезани и извађени из контекста.

  Ма искрено…или све или ништа,јер овако се може чак довести у заблуду.Као и са оним фамозним текстом о почасном председнику.

 4. Жељко Свитлица, 10.02.2015. 20:32:35

  Jedna prijateljska i dobronamjerna sugestija – NIKADA I NIKOME NEMOJTE OBRAZLAGATI UREĐIVAČKU POLITIKU FRONTALA!

  Zbog čega ovakav stav?

  Frontal se nedvosmisleno dokazao kao SLOBODOUMAN i NEZAVISTAN MEDIJ. No, vjera u slobodu govora i mišljenja, u neovisnost prema različitim centrima moći i kapitala, podrazumijeva i svakodnevno tavorenje radi pukog preživljavanja. Konkretno, sa ovakvom uređivačkom politikom i UBJEĐENJIMA teško je zamisliti da zaposleni na ovom mediju uživaju u bilokakvim blagodetima i luksuzu (vjerojetnije se pate kao i većina ovdašnjeg stanovništva).

  Onaj ko svoje SLOBODOUMLJE „plaća“ odricanjima na egzistencijalnom planu – NEMA POTREBE DA SE „PRAVDA“ BILOKOME!

  Na kraju, pozdrav, podrška i poštovanje uredništvu Frontala – uz prijedlog promjene slogana u „JEDINI NEZAVISNI PORTAL ZAPADNO OD DRINE“.

 5. Није ни слободоуман ни независан…ово је пример један,други примери су они графити по Прњавору,“хуманизам“ Ненада Стевандића и сл.

  Ја би волео да јесу и зато сам ово и коментарисао.Моја тежња би била да буде потпуно слободоуман и независан и ова „критика“ је усмерена у том правцу,али не обичним подилажењем.

  Требате теже кажњавати и дебилне коментаре,а и селектовати коментаторе-колумнисте.

 6. Zanima me kakve veze ima Frontal sa Stevandićem, sa nekakvim grafitima, a ponajviše me zanima o kojim to političko-finansijskim centrima ovisi Frontal? Ako neko ima argumente, volio bih da ih navede… iako sumnjam da tako nešto postoji…

  Jednostavno, nečiju nezavisnost nije teško prepoznati, samo je pitanje da li to želimo?

 7. Овакви текстови само одговарају мафијашко пљачкашкој, ратно профитерској клики, која је зајашила овај народ после рата па до данас. Која за Републику Српску није пролила ни кап зноја, а камо ли нешто више.
  Клики која је навалила черупати и развлачити оно што је крвљу одбрањено као да је освојена непријатељска територија, а не њихова и наша света домовина.

  Називати честите и храбре људе, ратнике, некаквим унесрећеницима и несрећницима, паћеницима, бетерима којима треба само платити пиво и заобићи их, у којима чуче звијери, монструми….још само хвали да се дода да их треба негдје изоловати, оградити у жицу…,

  Када би овај текст умножили и подијелили на стотинак бораца, тврдим да би велика већина реаговала по систему пужа на додир(дубоко увлачење у своју кућицу).
  А то је управо оно што се жели постићи оваквим текстовима.

  Дакле понизити и убити сваку вољу за било каквом борбом, за било каквим отпором, јер ви сте губитници, ви сте отписани, ви сте гинули тамо негдје за неки свој ћеф, ВИ СТЕ ПРИПАДНИЦИ НЕКЕ НИЖЕ РАСЕ…итд

  Ето Травничанин, зашто је овај текст занимљив и каква му је порука.

 8. Policijska drzava…

  Kaznjavanje….Kaznjavanje….Kaznjavanje….

  Trze kaznjavati debilne komentatore
  Selektovati komentatore-kolumniste

  Komentatori debilni jer ne stavljaju flaster na uste, masku na oci…..

  A, debil nad debilima na vrhu piramide…

  KO JE UBIO MILANA VUKELICA?

  Vulic, Kravarusic….

  STA ZNACI , TREBA TEZE KAZNITI DEBILNE KOMENTATORE?????

  vulicizacija, vukelicizacija, povratak u zavicaj….?

  Ne pise se dobro ljudima u drzavi u kojoj ministar policije se pojavljue cesce nego vremenska prognoza…

 9. Bez da se iko ljuti ali moje mišljenje da frontal nije objektivan i da naginje ka SDS-ovskim idejama.
  Samo pojavljivanje Simića na predizbornim skupovima Vukanovića u Trebinju, a kako ja smatram da Vukanović nije ništa drugo nego istureno odjeljenje SDS-a, vrlo lako se može zaključiti da je frontal zagovornik ideje koju forsira SDS. Otuda i selektivno pisanje vijesti, a floskula da se na nekoga zaboravi po mjesec dana pa ga se opet sjete i prenesu neko njegovo pisanje je šarena laža za prijedora, KARABAJU, drazena, rammsteina sa Pala i slične njima. Oni vole da čitaju takve podmetačine.

 10. Hercika, sto jest, jest, opasan je taj sds. Da njih nije sve bi nam bolje bilo.

  Budzeti puni, nezaposlenost bi bila manja nego u Svajcarskoj, ne bi nam trebala policijska drzava, kriminal nikakav, igokea bolja od NBA, poplave nam ne bi mogle nista, bobar banka,… drekavaca ne bi bilo, Trebinje bi imalo zracnu luku, Srpskom jurili brzi vlakovi, Treci entitet bi bio tu…

  Nego, hercika, kako da ih se rijesimo?
  Sve po kratkom postupku.

 11. Tačno tako Nebojša.
  Složičeš se sa mnom da nama ni jedna vlast nije mnogo pomogla.
  Sve je to bilo u „pet deka“.
  Sa promjenama vlasti moramo i mi da se mijenjamo.
  Mislim da ni sada ni prije 20 godina ne bi nam Angela Merkel pomogla sa ovakvom društveno neosvješćenom slikom.

 12. Ma,slažem se apsolutno,ali Čava je fakat bio najgori.
  +-5dkg
  Ne moramo mi da se mijenjamo,mi smo super.Problem leži u tome što niko nije odgovoran ni za šta.Centrala je u Briselu,Berlinu i Vašingtonu.Mi smo samo najudaljenija provincija zapadnih metropola.Moramo promijeniti sistem kome kao težimo.Podmeću nam EU kao zlatno tele,a ustvari nam uvaljuju muda pod bubrege.

 13. Прво, Фронтал је најдемократскији портал, јер без цензуре допушта другачија мишљења. Коментари се не филтрирају, већ су доступни читаоцима у реалном времену. Сви могу прочитати и мишљење Беатовића и Симе Ороза, и Карабајино и моје, и било чије, и донијети закључак чији аргументи су јачи. Зато подршка и Симићу, и Свитлици, и Шикуљаку, и осталима из екипе. Они чак не цензуришу ни увреде, дискредитацију личности, пријетње, што је мањкавост, али можда и добро.

  Што се тиче текста друга Васића, не дијелим мишљење већине. Прича је дубоко људска и носи поуку. Не бих рекао да је намјера да се ратни ветерани представе као биједници којима треба платити пиво, мада често то и јесте пракса и срамота друштва. Страх од смрти, сцене погибије ратних другова, губитак најмилијих, а онда и посла након рата, све то није могло да остави трага на људе.

  И можемо, посматрајући коментаре овдје, за појединца написати „овај је будала, па зар не види зло, зар не може да схвати,…?“ и сл., али не знамо шта је позадина става, понашања. Можда неко данас подржава власт зато што му је претходна оставила родитеље без посла, насилно мобилисала оца који је можда страдао?! Можда су неки од коментатора добро психички начети?! Сигурно да је много људи у нашој околини који годинама гомилају негативне емоције и којима је довољна само кап да прелије чашу.

  Треће, друг Рајко је у другом тексту на блогу јасно написао да „телевизија не треба да служи Предсједнику, већ Предсједник народу“, , те да није гледао ни Босића ни Додика „је је имао преча посла“, чиме још једном показује храброст да каже Додику оно што други не смију, али и да критикује непрофесионалност националне тв.

  Четврто, Беатовић = дека Херцтреф. Сам са собом дискутује, а онда чита психологу те коментаре мултипле личности. Не лика. Он је примјер који потврђује ово што пише друг Рајко. Ко зна шта чучи у њему кад је био спреман смрћу пријетити Борису Тадићу, овдје метком у потиљак једном коментатору, а гдина Босића назвати међедом и криминалцем? Уздајмо се у психолога!

 14. drazen78bl, 11.02.2015. 00:58:09
  Не бих рекао да је намјера да се ратни ветерани представе као биједници којима треба платити пиво, мада често то и јесте пракса и срамота друштва.
  ———————-
  Није то често, него је то константна пракса. Ту праксу су усвојили сви. Најљигавији су они којима су пуна уста заштите и тапшања по рамену ових категорија.
  Овај кркан од председника бар је искрен и отворено даје до знања шта мисли о нама.

  Поновићу!
  Називати часне и храбре људе у било ком контексту „унесрећеницима, несрећницима,бетерима којима треба само платити пиво..“ је ништа друго до у психолошком смислу додатно убијати у појам, досољавати ране. Па макар и у оваквим причама. Перфидно нема шта.

  Негдје сам прочитао, да позитивна дискриминација може бити и уставна категорија и може се као таква ехплоатисати према одређеној друштвеној групацији, али само у неком краћем периоду док за то постоје оправдани разлози.

  Али 20 и више година, е то већ превазилази те оквире. То је прије елиминација него дискриминација одређене групације.

  Позззз!

 15. Citiram dio gore navedenog teksta:
  „Iz rata izlazimo unakaženi,teško nastavljamo ko ljudi.Naše male zakukuljene životinje,u nama,narastu i preuzmu sve u svoje ruke.Preuzmu naše duše,naše oči,naše riječi,našu novu okrutnu šalu,našu bezobzirnost i krvoločnost.
  Svi mi postajemo Monstrumi“
  Poučno nema šta!

 16. Најпоучније од свега јесте да си ти цитат прекуцао, а не прекопирао (много једноставније) да не би користио ћирилицу…

  Има нека стварно морбидна црта у овдашњим људима.

 17. Tačno Mr.Bigiy.Zbog toga sam mnogo manji Srbin nego ti.A i ne volim onoga kojeg ti voliš i koji je sve škole završio koristeći latinicu.Ja volim ćirilicu sigurno više od tebe.Moji lični dokumenti su potpisani ćirilicom.A tvoji?

 18. Беатовић = дека Херцтреф = mr Biggy

  Написао Беатовић да живи у Бањој Луци на адреси Реље Крилатице 1. На тој адреси налази се ПСИХО СТУДИО. Питам Драгуљчета је ли он стварно психолог, како се представљао. Није. Ако није психолог, шта ли је?

 19. Ja bih prije rekao ovako:

  drazen78bl=Веља Сикирица

  Desni član jednakosti se drogira, to svi znamo, a i lijevi je uzeo nešto pa dobio i prve halucinacije i počeo da opaža bez objektivne čulne stimulacije.

 20. @slavija, Travnicanin

  Нисам обратио пажњу на тврдњу „да сви постају Монструми“. Извињавам се. Свакако да су људи различито психички јаки и да је рат на неким оставио минималне, а на неке значајне посљедице.

  За губитак достојанства бораца ВРС криве су све власти од рата наовамо, али и сами борци који су дозволили то. А снсд друга Васића је можда и најодговорнији. Ето, и сам гдин Васић је одабрао да иде за ратним и поратним профитером, а био је у ВРС.

  Нисам желио рећи да је само пракса да се борци приказују овако као у тексту, већ да многи од њих заиста имају биједне животе. Најбоље године провели у рову, касније без посла и основе да стварају породицу, неки се окрећу кафани и чекају баш да имнеко плати пиће. Или пију на црту. Нису то баш ни изузеци, али свакако да не треба генерализовати нити кривити те људе што су систематски уништени од идиота.

  Поздрав

 21. И сада покажеш психологу коментаре да процијени за коју од три личности једног лика има највише наде. B-)

  Зар има још неко да није сконтао да ја користим ник „prijedor“? А Веља Сикирица, то је мој психијатар. 😀

 22. Школски примјер суманутости прогањања! Против њега смо „ми“, а онда му се сужава свијест и јављају се долари пред очима као оптичка халуцинација. Али вјерујемо у психолога. Битно да психолог до детаља расвијетли пријетњу смрћу Борису Тадићу.

 23. Beat bigeru, hahaha, neces da radis za dolare nego za onoga kojeg su dolari dovezli na svojim tenkovima.

  Nije sija nego vrat…
  I, kao pi*cka ti nije po volji. Dugine boje? Ako, ako, i takvi treba da zive…

 24. Ako laže koza ne laže rog:

  „drazen78bl, 09.02.2015. 18:29:37 [140873]
  Знамо ми, Беатовићу, твоју ај пи адресу, но не знамо ко те пусти да завршиш основну и гимназију, а да ниси савладао основе правописа? Што не рече да си дека Херцтреф и да са 40 година имаш унучиће? Што си се правио културан кад коментаришеш под својим именом, а тек се сада отворио и показао своју болесну страну? Могао си написати и гдје си запослен, кад си се већ отворио?! Ено, Додик ти није смио у Бијељину на мегдан Босићу. :D“

  Vidiš Dražene,ovo gore što si napisao,a ja sada navodim,se zove frojdovska omaška.Druga stvar je autoprojekcija o kojoj sam ti već pisao.Vidiš,upravo način na koji pokušavaš da me diskredituješ,govori da imaš neke nezaliječene,oprosti,nerazriješene komplekse vezane za psihologiju ili psihijatriju.No već sam ti pisao o tome tako da te više neću daviti.Pametnom je i jednom dosta.Ono što je u čitavoj priči bitnije je da si ti obična hulja koja najveću sramotu i štetu čini upravo sebi i stranci koju pokušavaš da zastupaš SDS-u.Ali ni to nije čudno s obzirom kakav je vrh stranke i politički komesar.Nedovršeni,nezreli,ljudi i politički konvertiti koji ne uviđaju jednostavnu činjenicu da su oni najčvršći garant opstanka SNSD-a na vlasti.
  Sada ,bilo je i tvojih pokušaja da me optužiš za prijetnje ubistvom nekome na ovom portalu.Odmah da ti kažem,đubre jedno,nisi vrijedan metka.Korisniji si takav kakav si,pokazuješ svima,javno,da si promašaj i kao komentator i kao politički aktivista.samo ti tako navstavi da nas sve uveseljavaš.I da,na koga si mislio sa ovom rečenicom:
  „Знамо ми, Беатовићу, твоју ај пи адресу, но не знамо ко те пусти да завршиш основну и гимназију, а да ниси савладао основе правописа?“
  Na koje to „mi“.Da nisu možda paščad koja uklanjaju komentare?:P

 25. Исто то ми каже и Веља Сикирица, мој психијатар. Због њега сам заволио психијатрију.

  Црно на бијело:

  „Ti si mrtav čovjek Borise“ je poruka koju je poslao Nebojša Beatović iz Banjaluke.

  http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Pretnje-smrcu-Borisu-Tadicu.lt.html

  Не желим ја тебе да дискредитујем, већ да покажем јавности да си опадан по околину. Ако угрожаваш безбједност државника, треба обичне људе упозорити да си опасан. То је моја грађанска дужност. Што дубље улазимо у конфликт, све си нервознији, називаш лидера опозиције међедом, новинаре прозиваш да су пашчад само зато што су цензурисали твоје бљувотине. Ти си темпирана бомба, човјече. Након убиства Бранислава Гарића, МУП би требао да обрати мало већу пажњу на тебе и теби сличне. Добио шифру од психолога и злоупотребљаваш интернет, а полиција сутра може психологу на врата.

 26. Исто то ми каже и Веља Сикирица, мој психијатар. Због њега сам заволио психијатрију.

  Црно на бијело:

  „Ti si mrtav čovjek Borise“ je poruka koju je poslao Nebojša Beatović iz Banjaluke.

  http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Pretnje-smrcu-Borisu-Tadicu.lt.html

  Не желим ја тебе да дискредитујем, већ да покажем јавности да си опадан по околину. Ако угрожаваш безбједност државника, треба обичне људе упозорити да си опасан. То је моја грађанска дужност. Што дубље улазимо у конфликт, све си нервознији, називаш лидера опозиције међедом, новинаре прозиваш да су пашчад само зато што су цензурисали твоје бљувотине. Ти си темпирана бомба, човјече. Након убиства Бранислава Гарића, МУП би требао да обрати мало већу пажњу на тебе и теби сличне. Добио шифру од психолога и злоупотребљаваш интернет, а полиција сутра може психологу на врата.

 27. Исто то ми каже и Веља Сикирица, мој психијатар. Због њега сам заволио психијатрију.

  Црно на бијело:

  „Ti si mrtav čovjek Borise“ je poruka koju je poslao Nebojša Beatović iz Banjaluke.

  http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Pretnje-smrcu-Borisu-Tadicu.lt.html

  Не желим ја тебе да дискредитујем, већ да покажем јавности да си опадан по околину. Ако угрожаваш безбједност државника, треба обичне људе упозорити да си опасан. То је моја грађанска дужност. Што дубље улазимо у конфликт, све си нервознији, називаш лидера опозиције међедом, новинаре прозиваш да су пашчад само зато што су цензурисали твоје бљувотине. Ти си темпирана бомба, човјече. Након убиства Бранислава Гарића, МУП би требао да обрати мало већу пажњу на тебе и теби сличне. Добио шифру од психолога и злоупотребљаваш интернет, а полиција сутра може психологу на врата.

 28. Исто то ми каже и Веља Сикирица, мој психијатар. Због њега сам заволио психијатрију.

  Црно на бијело:

  „Ti si mrtav čovjek Borise“ je poruka koju je poslao Nebojša Beatović iz Banjaluke.

  http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Pretnje-smrcu-Borisu-Tadicu.lt.html

  Не желим ја тебе да дискредитујем, већ да покажем јавности да си опадан по околину. Ако угрожаваш безбједност државника, треба обичне људе упозорити да си опасан. То је моја грађанска дужност. Што дубље улазимо у конфликт, све си нервознији, називаш лидера опозиције међедом, новинаре прозиваш да су пашчад само зато што су цензурисали твоје бљувотине. Ти си темпирана бомба, човјече. Након убиства Бранислава Гарића, МУП би требао да обрати мало већу пажњу на тебе и теби сличне. Добио шифру од психолога и злоупотребљаваш интернет, а полиција сутра може психологу на врата.

 29. *herctref*, 30.03.2014. 14:38:15 [110472]
  Travničanin, 30.03.2014. 14:03:37 [110466]

  „…tada kada su popuštali Čavić i Ivanić. Tada su se ponašali ko paščad na vlasti, stranci ih namagarčili, obećavali kule i gradove i podršku da ostanu na vlasti…“

  ПАШЧАД? ИСТИМ ТЕРМИНОМ БЕАТОВИЋ У КОМЕНТАРУ ИЗНАД НАЗИВА АДМИНИСТРАЦИЈУ ФРОНТАЛА, ШТО МУ ЈЕ ИЗБРИСАЛА НЕЦИВИЛИЗОВАН КОМЕНТАР. СЛУЧАЈНА ПОДУДАРНОСТ?

  *herctref*, 17.05.2014. 01:30:49 [116069]
  harper, 16.05.2014. 20:30:16 [116052]

  Je*o ti hercika mater, znaš. Eno ti Dodika pluta po gradovima i dijeli hranu stanovništvu pa eto ako se on nije direktno upustio u problem stanovništva onda jesi ti odavde sa frontala iz suve sobe sa nekod 10-og sprata pi*čko jedna bezosjećajna. Da je države ti bi sada bio obješen ili bi bio protjeran iz Republike u Irak ili Siriju da tamo živiš fukaro jedna od čovjeka.

  НАЗИВА ЉУДЕ ВУЛГАРНО ЖЕНСКИМ ПОЛНИМ ОРГАНОМ, БАШ КАО БЕАТОВИЋ. ВЕЋ САМ ДОКУМЕНТОВАО ДА СЕ ПОЛИТИЧКИМ НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА ОБРАЋА СА „МЕЂЕДЕ“, А КАО САРАЈЛИЈА ЧЕСТО КОРИСТИ РИЈЕЧ БОЛАН У ОБРАЋАЊУ.

  НЕМА СУМЊЕ, ХЕРЦТРЕФ = НЕБОЈША БЕАТОВИЋ

 30. *herctref*, 30.03.2014. 14:38:15 [110472]
  Travničanin, 30.03.2014. 14:03:37 [110466]

  „…tada kada su popuštali Čavić i Ivanić. Tada su se ponašali ko paščad na vlasti, stranci ih namagarčili, obećavali kule i gradove i podršku da ostanu na vlasti…“

  ПАШЧАД? ИСТИМ ТЕРМИНОМ БЕАТОВИЋ У КОМЕНТАРУ ИЗНАД НАЗИВА АДМИНИСТРАЦИЈУ ФРОНТАЛА, ШТО МУ ЈЕ ИЗБРИСАЛА НЕЦИВИЛИЗОВАН КОМЕНТАР. СЛУЧАЈНА ПОДУДАРНОСТ?

  *herctref*, 17.05.2014. 01:30:49 [116069]
  harper, 16.05.2014. 20:30:16 [116052]

  Je*o ti hercika mater, znaš. Eno ti Dodika pluta po gradovima i dijeli hranu stanovništvu pa eto ako se on nije direktno upustio u problem stanovništva onda jesi ti odavde sa frontala iz suve sobe sa nekod 10-og sprata pi*čko jedna bezosjećajna. Da je države ti bi sada bio obješen ili bi bio protjeran iz Republike u Irak ili Siriju da tamo živiš fukaro jedna od čovjeka.

  НАЗИВА ЉУДЕ ВУЛГАРНО ЖЕНСКИМ ПОЛНИМ ОРГАНОМ, БАШ КАО БЕАТОВИЋ. ВЕЋ САМ ДОКУМЕНТОВАО ДА СЕ ПОЛИТИЧКИМ НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА ОБРАЋА СА „МЕЂЕДЕ“, А КАО САРАЈЛИЈА ЧЕСТО КОРИСТИ РИЈЕЧ БОЛАН У ОБРАЋАЊУ.

  НЕМА СУМЊЕ, ХЕРЦТРЕФ = НЕБОЈША БЕАТОВИЋ

 31. Ипак је овај тзв. Беатовић аутентичан. Не можеш овакве глупане копирати… једноставно је оригиналан! Само ме интересује одакле се појави? И каква му је функција, јер му памет није јача страна. Ако заступа СНСД… само напријед момчино.. на главу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *