Meсић: Пресуда генералима је пресуда руководству Хрватске

Бивши предсједник Хрватске Стјепан Месић оцијенио је да је пресуда генералима Анти Готовини и Младену Маркачу „индиректна“ пресуда првом хрватском предсједнику Фрањи Туђману и тадашњем најужем државном руководству. "Мислим да је пресуда двојици генерала индиректна пресуда првом хрватском предсједнику Фрањи Туђману, његовом министру одбране Гојку Шушку и најужем кругу вођства око њих", рекао је Месић […]

понедељак, мај 2, 2011 / 19:09

Бивши предсједник Хрватске Стјепан Месић оцијенио је да је пресуда генералима Анти Готовини и Младену Маркачу „индиректна“ пресуда првом хрватском предсједнику Фрањи Туђману и тадашњем најужем државном руководству.

"Мислим да је пресуда двојици генерала индиректна пресуда првом хрватском предсједнику Фрањи Туђману, његовом министру одбране Гојку Шушку и најужем кругу вођства око њих", рекао је Месић за подгорички портал "Аналитика".

Он је, међутим истакао да је сигуран да та пресуда "ни на који начин не доводи у питање карактер посљедњег рата, иако има оних који настоје да манипулишу одлуком Хашког трибунала".

Месић је додао да је ипак изненађен висином казне хрватским генералима.

Готовина је у Хашком трибуналу осуђен на 24 године, а Маркач 18 година затвора због оптужбе за прогон српског становништва из Книнске крајине током и послије операције "Олуја, у љето и јесен 1995. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *