Мерцедс-Бенц од сада користи НИС-ово гориво

Компаније Нафтна индустрија Србије и „Мерцедес-Бенц Србија и Црна Гора“ потписали су Меморандум о сарадњи, према којем ће „Мерцедес-Бенц“ користити НИС-ово гориво и препоручивати га својим купцима. Меморандум су у Београду, у оквиру Сајма енергетике, потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и генерални директор компаније "Мерцедес-Бенц Србија и Црна Гора" Андреас Биндер. Осим тога, постигнут […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 17:15

Компаније Нафтна индустрија Србије и „Мерцедес-Бенц Србија и Црна Гора“ потписали су Меморандум о сарадњи, према којем ће „Мерцедес-Бенц“ користити НИС-ово гориво и препоручивати га својим купцима.

Меморандум су у Београду, у оквиру Сајма енергетике, потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и генерални директор компаније "Мерцедес-Бенц Србија и Црна Гора" Андреас Биндер.

Осим тога, постигнут је договор да НИС од "Мерцедес-Бенца" набави 44 најсавременије аутоцистерне за превоз деривата и два доставна возила "Мерцедес-Бенц Вито" – саопштено је на сајту НИС-а.

Након комплетне обнове возног парка, НИС ће са 44 нове аутоцистерне бити у могућности да мјесечно превезе скоро исту количину робе коју тренутно превози двоструко већи број аутоцистерни.

Нова специјализована друмска возила – "Актрос 1841", са моторима „евро пет“ имају ниску потрошњу и смањену емисију штетних гасова, док ће се цистерне и тегљачи са полуприколицом возити под новим, триколорним брендом НИС Петрола.

Свака од цистерни прелази приближно 120.000 километара годишње, снабдијевајући 24 часа дневно око 350 бензинских станица НИС Петрола на територији широм Србије, од Суботице до Бујановца, као и бројне потрошаче широм Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *