Мексико: Нове жртве наркокартела

МЕКСИКО – Током викенда у заједничким гробницама у сјеверној мексичкој држави Тамаулипас пронађено је 16 нових тијела, саопштиле су власти ове државе. Овим је укупан број тијела пронађених у заједничкм гробницама у Мексику током једне седмице повећан на 88. Власти су у петак, 8. априла, откриле 72 тијела. У четири заједничке гробнице у близини града […]

понедељак, април 11, 2011 / 10:19

МЕКСИКО – Током викенда у заједничким гробницама у сјеверној мексичкој држави Тамаулипас пронађено је 16 нових тијела, саопштиле су власти ове државе.

Овим је укупан број тијела пронађених у заједничкм гробницама у Мексику током једне седмице повећан на 88.

Власти су у петак, 8. априла, откриле 72 тијела. У четири заједничке гробнице у близини града Сан Фернанда на граници са САД пронађено је још 16 тијела.

Током викенда у насиљу наркокартела у државама Чивава и Синалоа погинуло је 28 лица, међу којима једно хендикепирано лице, саопштиле су локалне власти.

Мексички предсједник Фелипе Калдерон је по доласку на власт децембра 2006. године покренуо је офанзиву против наркодилера уз подршку 50 000 војника.

У сукобима између наркокартела и припадника снага реда од краја 2010. године званично је погинуло више од 34 000 људи.

Медији наводе да је од почетка ове године више од 3 000 људи погинуло у насиљу.

Мексичка организација за заштиту људских права наводи да се више од 5 000 лица воде као нестали у Мексику и да је већина без сумње жртва насиља наркодилера. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *