Медведев: Водимо, али идемо у коалицију

Јединствена Русија остаје највећа снага у руском парламенту, али ће ступити у коалиционе односе са другим политичким снагама имајући у виду сложену конфигурацију Државне Думе, изјавио је у недељу увече новинарима носилац листе ЈР и председник Русије Дмитриј Медведев у сjедишту странке. Он је захвалио свим присталицама ЈР и нагласио да је "урађен огроман посао […]

недеља, децембар 4, 2011 / 22:28

Јединствена Русија остаје највећа снага у руском парламенту, али ће ступити у коалиционе односе са другим политичким снагама имајући у виду сложену конфигурацију Државне Думе, изјавио је у недељу увече новинарима носилац листе ЈР и председник Русије Дмитриј Медведев у сjедишту странке.

Он је захвалио свим присталицама ЈР и нагласио да је "урађен огроман посао који показује да странка има морално право да задржи изабрани курс", као и да изборни резултат одражава "стварни политички однос снага у земљи".

Према најновијим незваничним резултатима избора у Русији, ЈР води са 45,95 одсто освојених гласова, а слиједе Комунистичка партија са 21,44 одсто, Либерално- демократска партија са 15, 19 и Правична Русија са 13,27 одсто гласова изашлих на изборе.

Прелиминарни резултати избора биће објављени у понедељак ујутру.0 КОМЕНТАРА

  1. У Русији је изборни цензус 7%, тако да се може дефинитивно рећи да је Јединствена Русија Владимира Путина изгубила изборе. Наиме, тешко ће без уцјена успјети да приволи противнике да уђу са њима у коалицију. Излазност на изборе је била врло лоша, а зна се да лоша излазност увијек одговара владајућој партији, што говори да већина Руса није задовољна тренутном влашћу.

    Ово је велики ударац за Путина, јер ако не побиједи у првом кругу предстојећих предсједничких иизбора, а ови избори говоре да његова популарсност код Руса (Срби су увијек контра свиојета) пада, у другом кругу га чека уједињена опозиција.

    Свашта ту може бити. Русија улази у врло нестабилно раздобље.

  2. Ретарду један,

    И ови што нису гласали су Руси. Ако волиш Русе и Русију онда мораш вољети и ову половину Руса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *