Медведев: Опасне пријетње Израела Ирану

Пријетње Израела да ће напасти иранске нуклеарна постројења представљају опасност и могу да доведу до катастрофе на Блиском истоку, оцијенио је данас у Берлину руски предсједник Дмитриј Медведев. Он је то рекао уочи објављивана новог извјештаја Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) о нуклеарним активностима Техерана. „Све стране треба да се смире и да избјегавају […]

уторак, новембар 8, 2011 / 16:37

Пријетње Израела да ће напасти иранске нуклеарна постројења представљају опасност и могу да доведу до катастрофе на Блиском истоку, оцијенио је данас у Берлину руски предсједник Дмитриј Медведев.

Он је то рекао уочи објављивана новог извјештаја Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) о нуклеарним активностима Техерана.

„Све стране треба да се смире и да избјегавају такву врсту ратоборних коментара”, рекао је Медведев на заједничкој конференцији за новинаре са њемачким предсједником Кристијаном Вулфом.

Медведев је рекао да би у супротном могло да дође до већег сукоба, и да би то била „катастрофа” за Блиски исток.

Руски предсједник је додао да су му иранске власти током последњих састанака саопштиле да припремају доказе да не производе нуклеарно оружје, и да су спремне да сарађују.

„На жалост у том правцу кораци нису направљени”, рекао је руски предсједник. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *