Медведев наложио истрагу изборних нерегуларности

Руски предсједник Дмитриј Медведев наредио је истрагу навода о нерегуларностима на парламентарним изборима, дан након што су десетине хиљада демонстраната затражиле нове изборе. Медведев је одговорио на свом "Фејсбук" профилу на притужбе демонстраната да су избори 4. децембра намјештени у корист владајуће партије Јединствена Русија, али није поменуо позиве на повлачење премијера Владимира Путина. "Не […]

недеља, децембар 11, 2011 / 18:59

Руски предсједник Дмитриј Медведев наредио је истрагу навода о нерегуларностима на парламентарним изборима, дан након што су десетине хиљада демонстраната затражиле нове изборе.

Медведев је одговорио на свом "Фејсбук" профилу на притужбе демонстраната да су избори 4. децембра намјештени у корист владајуће партије Јединствена Русија, али није поменуо позиве на повлачење премијера Владимира Путина.

"Не слажем се ни са једним слоганом или изјавом на протестном скупу. Ипак, ја сам наложио да се провјере све информације са бирачких мјеста у вези са нерегуларностима и да се провјери њихова усклађеност са законом", рекао је Медведев, преноси Ројтерс.

Он је додао грађани Русије имају право говора и слободу окупљања. "Људи имају право да изразе свој став и то су јуче учинили", рекао је Медведев.

У међувремену, Дмитриј Пјешков, портпарол Путина, изјавио је да нема показатеља да ће премијер дати неке веће уступке демонстрантима.

"Ми поштујемо став демонстраната, слушамо шта се говори и тако ћемо наставити", рекао је Пјешков касно синоћ, након великих протеста који су одржани од Калињинграда до Владивостока.

Аналитичари кажу да је сада пред Путином огроман задатак ако се зна да је изгубио подршку у Москви и Санкт Петербургу, кључним градовима у којима обично све и почиње. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *