Meдведев: Америчке критике у најбољој традицији Хладног рата

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да је поручио америчком колеги Бараку Обами да су коментари Вашингтона о наводним нерегуларностима на недавно одржаним парламентарним изборима у Русији неприхватљиви. Обраћајући се члановима владајуће партије Јединствена Русија Медведев је рекао да је нагласио током јучерашњег телефонског разговора са Обамом да процјена америчких званичника о изборима 4. […]

субота, децембар 17, 2011 / 18:40

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да је поручио америчком колеги Бараку Обами да су коментари Вашингтона о наводним нерегуларностима на недавно одржаним парламентарним изборима у Русији неприхватљиви.

Обраћајући се члановима владајуће партије Јединствена Русија Медведев је рекао да је нагласио током јучерашњег телефонског разговора са Обамом да процјена америчких званичника о изборима 4. децембра "апсолутно нема никаквог значаја за Русију".

"Неприхватљиво је када првог или другог дана након избора имате критике у најгорој традицији хладног рата, то уопште није ресетовање или обнова односа", рекао је Медведев.

Медведев је поновио да ће Русија дјеловати на међународној политичкој сцени у складу са својим интересима, јавила је РИА Новости.

"Нећемо дозволити никакво застрашивање", рекао је предсједник.

Амерички државни секретар Хилари Клинтон рекла је 6. децембра, два дана након парламентарних избора у Русији, да избори нису били "нити праведни нити слободни".

Говорећи о протестима широм земље због резултата избора Медведев је рекао члановима Јединствене Русије да демонстрације треба организовати у складу са законом.

"Скупови и демонстрације су знакови демократије и ми то разумијемо. Важно је да се све то одвија у складу са законом", рекао је предсједник Русије.

Обама и Медведев разговарали су јуче телефоном, саопштено је из Кремља.

Обама је честитао руском лидеру на пријему Москве у Свјетску трговинску организацију и изразио намјеру САД да наставе сарадњу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *