Мастерс у Паризу по први пут за Федерера

Први пут у каријери у којој је освојио готово све, Роџер Федерер успио је да тријумфује на Мастерсу у Паризу. У финалу је добио Жоа-Вилфреда Цонгу у два сета. Роџер Федерер увелико је био славан тенисер, могуће већ и најтрофејнији, када су му недостајала два велика турнира. Оба су се одржавала у Паризу. Онда је […]

недеља, новембар 13, 2011 / 18:41

Први пут у каријери у којој је освојио готово све, Роџер Федерер успио је да тријумфује на Мастерсу у Паризу. У финалу је добио Жоа-Вилфреда Цонгу у два сета.

Роџер Федерер увелико је био славан тенисер, могуће већ и најтрофејнији, када су му недостајала два велика турнира. Оба су се одржавала у Паризу.

Онда је 2009. године успео да освоји Ролан Гарос, једини турнир из грен слем категорије који му је недостајао.

Двије и по године касније, успио је да освоји и Мастерс у Паризу, једини турнир из тог ранга, који до 30. године није успио да покори.

Послије одустајања Новака Ђоковића и Рафаела Надала, као и уз изостанак браниоца трофеја из 2010. године Робина Содерлинга, славном Швајцарцу била су отворена врата ка првом тријумфу у Берсију, тек у деветом покушају. Прије 2011. годне, Швајцарац није имао ни учешће у финалу овог Мастерса.

Када је стигао у финале, потрудио се да не пропусти велику прилику. За сат и 25 минута игре побједио је љубимца домаће публике Жоа-Вилфреда Цонгу – 6:1, 7:6.

Федерер је у првом сету повео 5:0 и већ тада било је јасно да ће било шта, осим озбиљног заокрета у игри француског тенисера значити крај финала за мање од сат времена и велику бруку за Цонгу. "Мохамед Али" то није дозволио, пробудио се у другом сету, почео да се бодри и изборио тај-брејк у којем је мајстор био Федерер.

Резултатом 7:3 у тај-брејку другог сета, Швајцарац је освојио 69. турнир у каријери, од чега 18. Мастерс.

Поред титуле и 1.000 АТП поена, Швајцарц је освојио и чек на 454.000 евра, док је Цонги припало 214.400 евра. 0 КОМЕНТАРА

  1. Је..ће им Ноле кеву,чим се опорави!
    И поново доказати свима који га не цене да је ипак сада он ПРАВИ -БРОЈ.1.
    А ти дамоптичице(може и без т) ladybird ако добро гланцаш најбоље је да гланцаш ђоковића

  2. :D:D:D
    Gluptimus zovni Božkicu pa zajedno opletite, kad već volite tako da psujete…
    E zbog takvih usijanih glava podrška za ovu ekipu iznad tebe zajedno sa Federerom, a Nolencetu brz oporavak da i vi možete da uživate u tenisu 😛

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *