Масовна хапшења у Сирији због напада на војску

Сиријска војска данас је спровела масовна хапшења у провинцији Хама, саопштиле су организације за заштиту људских права. Рације у провинцији услиједиле су после јучерашњих напада војних дезертера на војно постројење, у којима је, према једној сиријској организацији за људска права са седиштем у Британији, убијено шест војника оданих режиму предсједника Башара Асада. Због насиља над […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 19:46

Сиријска војска данас је спровела масовна хапшења у провинцији Хама, саопштиле су организације за заштиту људских права.

Рације у провинцији услиједиле су после јучерашњих напада војних дезертера на војно постројење, у којима је, према једној сиријској организацији за људска права са седиштем у Британији, убијено шест војника оданих режиму предсједника Башара Асада.

Због насиља над демонстрантима, Асадовом режиму пријети строга изолација, а Арапска лига је прије два дана суспендовала Сирију из чланства и запријетила јој економским санкцијама ако Дамаск настави да крши споразум о прекиду насиља над демонстрантима који је прихватио.

Војни дезертери све чешће изводе нападе на владине објекте.

Европска унија је процијенила да је од почетка устанка 15. марта у Сирији убијено најмање 3.500 особа. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *