Машиновође: Савановић је најодговорнији

Машиновође Жељезница Републике Српске /РС/ одбацили су тврдње Управе ове компаније, те оцијенили да је најодговорнији за тренутно стање генерални директор Драган Савановић. Машиновође у саопштењу наводе да Управа ЖРС није успјела да организује превоз робе и путника, те да компанија трпи много веће губитке него што то наводи пословодство. Они наводе да Управа саопштењима […]

уторак, новембар 8, 2011 / 17:36

Машиновође Жељезница Републике Српске /РС/ одбацили су тврдње Управе ове компаније, те оцијенили да је најодговорнији за тренутно стање генерални директор Драган Савановић.

Машиновође у саопштењу наводе да Управа ЖРС није успјела да организује превоз робе и путника, те да компанија трпи много веће губитке него што то наводи пословодство.

Они наводе да Управа саопштењима којим се раније оглашавала, као и тврдњама изнесеним на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци обманула јавност, Владу РС, па чак и предсједника РС Милорада Додика.

Најодговорнији за тренутно стање у ЖРС је Савановић због тога што није испуњавао потписане протоколе и споразуме, а одбијао је да прими делегацију машиновођа на преговоре и ЖРС довео у безизлазно стање, оцијењено је у саопштењу машиновођа.

Они навода да Савановић од априла до данас није урадио ништа, јер није усвојен план пословања за ову годину, затим је потписивао и доносио одлуке, које нису правно ваљане, јер је Уговор о раду потписао тек у августу.

Машиновође наводе да је послије засједања дисциплинске комисије 7. новембра на једног члана дициплинске комисије извршен притисак и да о томе посједују тонски снимак, који ће по окончању ситуације бити достављен истражним органима ради покретања тужбе.

Машиновођама није у интересу да возови стоје, па се надамо да ће у најскорије вријеме Управа Жељезница РС испунити оправдане захтјеве машиновођа како би се ова мучна ситуација окончала, наводи се у саопштењу.

Генерални директор ЖРС Драган Савановић изјавио је данас да је у овом тренутку успостављено око 60 одсто теретног саобраћаја, док је међународни путнички саобраћај замијењен аутобуским превозом о трошку ЖРС, а локални путнички саобраћај не функционише. Савановић каже да су 10. октобра машиновође ненајављено, не поштујући закон, обуставиле рад.

Извршни директор послова операција у ЖРС Драженко Тодоровић нагласио је да у овом тренутку још не може бити прецизно процијењена штета, али и истакао да губици дневно износе више од 50.000 КМ само од нереализованих уговорених превоза.

Према његовим ријечима, одштетни захтјеви од корисника жељезница и оштећених се тек очекују, уз процјену да ће они сигурно бити милионски.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *