Maшиновође: Прекинућемо штрајк, вјерујемо предсједнику

Преговарачка група машиновођа Жељезница Републике Српске саопштила је данас да су спремни да одмах почну са радом и покрену возове, уколико се укину сви откази, суспензије и одговорност против машиновођа, а да све проблеме ријеше у договору са предсједником РС Милорадом Додиком. "Да бисмо кренули са радом неопходно је да се укину сви откази, суспензије, […]

среда, новембар 9, 2011 / 15:18

Преговарачка група машиновођа Жељезница Републике Српске саопштила је данас да су спремни да одмах почну са радом и покрену возове, уколико се укину сви откази, суспензије и одговорност против машиновођа, а да све проблеме ријеше у договору са предсједником РС Милорадом Додиком.

"Да бисмо кренули са радом неопходно је да се укину сви откази, суспензије, и одговорност против машиновођа, и спријечи сваки вид одмазде над нама, а да све проблеме ријешимо у договору са предсједником Републике, у најкраћем року, јер искрено вјерујемо у његову добронамјерност и истинољубивост", наводи се у саопштењу преговарачке групе машиновођа РС.

Машиновође истичу да су спремни да одмах почну са радом, истичући у први план бригу за РС, предудзеће, привреду цјелокупне РС, а цијенећи институцију и личност, углед и ауторитет предсједника РС Милорада Додика.

“Захваљујући ауторитету предсједника Републике Српске Милорада Додика, а сва спорна питања у Жељезницама Републике Српске биће рјешавана договором“, наводи се у саопштењу предсједника Надзорног одбора компаније Борислава Стевановића.

У саопштењу, које је објављено на сајту ЖРС, истиче се да је актуелни менаџмент добио тежак задатак да рјешава проблеме који су се годинама гомилали и ово предузеће довели на руб стечаја.

Неспоразуми међу синдикатима отежали су посао Надзорном одбору и менаџменту. Менаџмент позива на разум и заштиту интереса Жељезница РС а тиме и Републике Српске, наводи Стевановић.

Машиновође које су од 10. октобра зауставиле возове траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.0 КОМЕНТАРА

 1. Дивим се Милораду Додику и његовој несебичној жртви за Републику Српску,али исто тако мени је несхватљиво како није у стању направити тим који би био у стању да га бар понекад поштеди небитних дешавања.
  Овај бленто Савановић је ово морао ријешити сам,или није за ту функцију.
  Ова вијест је само шлаг на један успјешан дан!!!
  Поздрав

 2. НАШ МУРГА НИЈЕ ОБИЧАН ДРОТ,
  ЊЕГОВЕ МЕТОДЕ СУ МОДЕРНИЈЕ,
  ОН ТЕ ПРВО ПОНУДИ ЦИГАРОМ,
  ПА ТЕ ПОСЛИЈЕ РАЗБИЈЕ.

  Миле је јачи од Чака Нориса. Без њега се ништа не може. Молимо се за његово здравље. Без њега бисмо пропали за три дана. Нећу више да чујем оног господина из Приједора да га опањкава. 😀

  Овако изгледа смијешна страна штрајка машиновођа: http://www.youtube.com/watch?v=DRpN5LB6m38 😉

 3. Јел машиновођама ико ишта макар обећао, слажем се с Динкићем, предсједник их погледао једном њежно, и машиновође легоше ко кокоши. Сад, да сам на Савановићевом мјесту, сад би их јебавао ко стоку, тјерао би машиновође да у вријеме кад не возе, чупају коров око прагова, а ко одбије, фасује суспензију, ко Пантић. Ко је сиса, не заслужује третман достојан човјека.

 4. Дуго читам Фронтал и наравно коментаре и сад питам све Вас који се овдје вртите, је ли вријеме да бјежимо из ове наше п…е материне?

 5. drazen78bl, 09.11.2011. 17:00:23

  B-)B-)B-)
  спот је на правом мјесту, а све ово код нас и око нас изгледа озбиљно ко цртани филм и предсједник и жрс и мрс и шгк….

 6. Strahovita neofašistička tortura vladajuće klike nad narodom: ili ćete raditi onako kako ja kažem, dobijaćete para onoliko koliko vam ja dajem, kada vam dadnem, i ako ikada vam dadnem, ili ćete dobiti otkaz. To znači da nećete imati od čega ni vi niti vaša djeca da živite. Ako nemate od čega da živite, to znači da ćete pocrkati. To je prijetnja smrću.

 7. „Maшиновође: Прекинућемо штрајк, вјерујемо предсједнику“

  Љигаво од стране машиновођа. Требало је говна и отпустити, мало им 1000-1200КМ мјесечно.

  Овај Миле ће владати док не умре, а потом ће га Игор замијенити.

 8. Е за који к..ц су га онда и подизали, штрајк, обустава, трррт..само још тој будали дају публицитет, могу мислити његову изјаву…ееее почел’ оне машиновође спекулисат, мен’ еее пукне филм..ееееикажем, мрш’на пос’о или вас отпустим све одједном еее да ви’ш како се ради еее одмах се покупилииеее на посо еее..:(

 9. Kada razbojnik uhvati taoce i zaprijeti mu životima i njihovim , i njihovih porodica,nema toga na što oni neće da pristanu. Strah za golim životom je velik, kao što je velika bolest onoga koji drži taoce užvajući u svojoj „moći i veličini“.
  Najubojitije oružje u rukama predsjednika- bijeda i neimanje od čega da se prehrani porodica (a predsjednik je sve , i sudija, i zakon, i bog i batina, i konkurs i kolektivni ugovor, i ministar i direktor, i doktor i mrtvozornik, i kompozitor, scenarista, režiser… On je sve i svja. ) tjeraju ljude da se nemoćno savijaju i puze po zemlji zaklinjući se u njegovu pravičnost i čovjekoljublje .. . Tako ljudi morajući da gmižu izgledaju crvima crvi, a crvi izgledaju u svojim očima veliki i snažni.

 10. „ИСТИНОЉУБИВОСТ“ ,текући нам предсједник је показао на дјелу када је примио „атамански“ чин од руске браће козака, чин који се добија за ратне заслуге,којих неко ко је сједио у Београду за вријеме овог нам грађанског рата не може примити.
  Истинољубив и частан човјек то не би ни примио……..
  Ало ко има новце, све може и да клупи !!!!!

 11. -КООО-ПАО-НИК
  -КО-ПА-О-НИК
  -НА СВЕ СТРА-НЕ
  -КИ-СЕ-О-НИК
  -А ТИ ЛЕ-ПА
  -КА-О СЛИ КА
  -НА-ШЕГ ДРУ-ГА
  -ПРЕСЕДНИКА!!!

  тра-та-та-та!!!!!!!!:D:D:D

 12. Kakva je razlika između Tita i Dodika? Obojica su radila za fašiste, obojica su navijali za Hrvate, ali Titov Goli Otok bio je manji. Dodikov Goli Otok je cijela RS.
  Ko pisne, ukida ga sa životom.

 13. Нема без тите овој сермији тора! Или државе без Слобе…:D

  Пошто су Слобу продали за буђаву шаргарепу…остаје тииито!:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *