Машиновође крећу са радом сутра ујутру!

На састанку представника машиновођа-штрајкача и предсједника РС Милорада Додика, договорено је да се машиновође врате на своја радна мјеста сутра ујутру у 7.00 часова Машиновођа Раденко Марић рекао је новинарима послије састанка у Палати Републике да ће се машиновође сутра у 7.00 часова јавити у своје радне јединице и да ће будуће проблеме рјешавати у […]

среда, новембар 23, 2011 / 19:34

На састанку представника машиновођа-штрајкача и предсједника РС Милорада Додика, договорено је да се машиновође врате на своја радна мјеста сутра ујутру у 7.00 часова

Машиновођа Раденко Марић рекао је новинарима послије састанка у Палати Републике да ће се машиновође сутра у 7.00 часова јавити у своје радне јединице и да ће будуће проблеме рјешавати у договору са представницима власти.

Предсједник Додик рекао је да неће бити никаквог облика реваншизма према машиновођама, али да треба наставити процес утврђивања одговорности.

Премијер Џомбић, који је такође присуствовао састанку рекао је да се састанак завршио договором о “престанку незаконите обуставе рада и да ће тиме бити прекинуто наношење штете Жељезницама и привреди Српске, истакавши да је најбитније да прекидом обуставе рада буду елиминисани потенцијални губици“.

Протест, опозиција, Додик – локомотива и њени вагони

На мирним протестима у бањолучком парку "Младен Стојановић" данас окупило се око 200 људи који штрајкују од 10. октобра ове године и траже исплату разлике у заостатку додатка на плату који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ. Управа ову обуставу рада сматра нелегалном и данас је почела поступак утврђивања одговорности и давања отказа машиновођама због неоправданих изостанака с посла.

Рекли су да су принуђени да уручују отказе машиновођама и да ће бити проведено десет поступака, а биће настављени и за све остале машиновође који одбијају да поштују закон, а самим тим и захтјев предсједника РС Милорада Додика.

Након тога и посланици опозиционих странака у Народној скупштини Републике Српске напустили су скупштинску салу јер нико из Владе није разговарао са машиновођама.

Постоји ли Чубриловићево министарство?

На крају, опет се Влада држала по страни, на састанку није било представника управе, ресорног министра више нико ни не спомиње, а чворове је сјекао сам предсједник.

Додик се једном већ договорио са машиновођама када је управа одлучила да повуче суспензије јер је предсједник РС  “рекао како треба поступати и шта треба радити“. Од машиновођа је затражено тада, да се безусловно врате на посао, а од Управе ЖРС да повуче сиспензије. Међутим, због очигледног рата и недостатка комуникације између управе , директора Савановића и машиновођа, штрајк се продужио. Директор је пријетио довођењем радника из Србије, а машиновођама су стизала писма из Ломбардије. Све до новог састанка код предсједника. 

Није високи представник бадава рекао, ко је права “локомотива региона“!0 КОМЕНТАРА

 1. Ne zna noć šta nosi jutro B-) Da čujem ima li iko više energije od Milorada, i onda se čudimo što ljudi glasaju za njega…Pa kako neće kada stalno gledaju da on sve rješava – Zato misle: “Ako ga ne bude, šta ćemo onda“

 2. Ucvikao Mile Loreal. Kad se uputi o ozicija u park srce mu je sišlo u dupe. Zar nije mogao odmaj da ih primi? Sva sreća pa nema ni putnika, ni privrede.Sada bi Savanovića trebalo nogirati. On je samo za bircuz i ajnc.

 3. Ма све је ријешио увлачигуз Пантелија својим личним позивом Предсједнику. Јадне машиновође, поклопите се ушима и ћутите, а о платама сањајте. Навукли сте опозицију да вам да подршку а тргујете са Предсједником за свој status quo. На шта је пала радничка класа? Ј… вас Маркс који вас је смислио!

 4. Миле Додик више него Чак Норис!

  Aко је неко помислио да је наш Предсједник једини свемогућ, способан да ријеши баш сваки проблем сваког грађанина или народа у цјелини, ево једног још јачег лика:

  http://www.blic.rs/Vesti/Svet/290922/Africki-diktator-koji-leci-sidu-lovi-vestice-i-otima-seljake

  Овај је предсједник државе, начелник генералштаба, министар одбране, предсједник Уставног суда, лијечи од „сиде“ (ординира само четвртком),…
  Треба овом нашем рећи да треба још радити на себи, како би побољшао своје референце, па да и ми Јаја Џаму за трку имамо. :D:D:D

 5. Ове машиновође су праве пиздурине! Пољопривредник-контраверзни бизнисмен из Бакинаца запријети им да ће им мало бити носурде поотваране и они одмах на радна мјеста. Што се буне уопште кад су пичке? Дјеца су 1998. имала већа муда, добили су батине али су издржали… Ретардиран народ и то ти је то.

 6. Na Golom otoku su tucači kamena zaklinjali se maršalu i pjevali: Druže Tito mi ti se kunemo.
  Na svim izborima je bio neprikosnoven, svi su mu se zaklinjali, vladao jednopartijski sistem.
  Svaka sličnost nije slučajna.
  Tito je uspješnije krio svaku vezu sa vatikanom, ovaj je otvoreni vatikanskofašistički uništivač naroda.

 7. @ prijedor – А можеш замислити ситуацију када једна особа, велики вијерник, Србин, човјек који не подноси и мрзи комунизам и Тита, моли Бога да се врати Тито и његова партија јер је данашња ситуација гора и од Тита и од комунизма, јадно зар не, е видиш такав сам ти ја. Сваког дана сам све више убјеђенији да су овде једини непријатељи Срба управо Срби, Арчибалд је био у праву!

 8. Ма да се опозиција раније укључила Предсједник РС, би раније примио машиновође. Није ми јасно шта је опозиција чекала мјесец дана да се укључи?
  Чим је опозиција подржала захтјев машиновођа, г. Предсједник је брже боље их примио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *