Марко Шикуљак: Тата нађи ми посао, за догађај године

У дане кад и новинари раде мање него иначе јер и они и политичари иду на одмор, идеално је странице и програм попунити освртом на годину за нама. Биће много анкета у стилу шта је обиљежило 2011., који догађај и која личност. Дакле, мора се. Сјетићемо се 2011. кад будемо причали како убише Гадафија, како […]

субота, децембар 31, 2011 / 07:32

У дане кад и новинари раде мање него иначе јер и они и политичари иду на одмор, идеално је странице и програм попунити освртом на годину за нама.

Биће много анкета у стилу шта је обиљежило 2011., који догађај и која личност. Дакле, мора се.

Сјетићемо се 2011. кад будемо причали како убише Гадафија, како су се Срби барикадирали по Косову, или кад је пукла нуклеарка у Јапану. Кад се појавио Пантела, и залудио фејсбучанство. Сјећаћемо се да је то била година кад је Новак Ђоковић постао најбољи на свијету.

Али нисмо ми плитки као неке новине, па да користимо као маркетинг славу српског спортисте проглашавјући га најбољим (а његове земљаке су донедавно звали србијански!?).

Мени је било интересантно то што сам крајем 2010. имао пун подрум и двориште воде, а ове кажу нема ни за хидроелектрана, али те ствари су сврстане у божје давање, па је побиједио догађај изазван људским дјеловањем.

18. април 2011. објављено је да је Горица Додик-Тришић, ћерка предсједника РС и лидера СНСД-а Милорада Додика, постављена за шефицу кабинета Жељке Цвијановић, министарке за економске односе и регионалну сарадњу у Влади РС.

Е сад, што је то уопште битно?

Ни прва ни последња мимо конкурса, ни прва ни последња без икаквих квалификација. Коме је отац Бог, лако му је бити светац. Али није поента ни то што је боготац толико сигуран да му ни овај гаф не може одбити пера на изборима, па си може допустити ово.

Није ни то проблем 🙂

Ово је: Да се теби сине мој гдје увалити!

То је реченица коју сваки дан слуша армија незапослених младих људи од својих родитеља. Сви су прозрели да без буџетског корита нема будућности, и сви о томе маштају. Економска наука ће рећи како без преузетништва и приватне иницијативе нема напретка. Резултат ове једначине без непознатих каже да ћемо овим темпом економски пући као зрела тиква.

Али проширимо мало видик. Горица Додик Тришић је успјешна жена млађе генерације. Има(ла) је радио станицу која је била јако слушана, а при томе су сви власти блиски привредници имали навику да се оглашавају на истој. Дакле, сигуран посао.

Ако и тата Миле свом дјетету (упркос добростојећој предузетничкој позицији) каже: Да се теби сине мој негдје увалити!… онда знате колико је сати за привреду и предузетништво. То је порука сваком студенту да је боље дићи кредит и купити посао прикачен на државну сису, него било шта покушавати на плану самосталног стварања пара. А ја знам неке који су се показали да знају зарадити, али ће ту уштеђевину дати неком директору за сталан посао у друштвеном сектору.

Ако се упоредимо са земљама које сматрамо за богате и успјешне, радимо све супротно. Тако да нам је пут зацртан.0 КОМЕНТАРА

  1. Тако је то било у прошлој години Марко, а о овој новој па још преступној(баксузној) не смијемо ни мислити. У сваком случају ако нас не спаси тај смак свијета ништа добро очекивати, факат нас је додик у 2011 вратио једно 150 година уназад, живимо системом ко наши прађедови, а информисаност и свијест људи у РС је већ достигла ниво средњег вијека, ако се не деси тај смак свијета по мајанском пророчанству, онда до краја чуваревог мандата можемо стићи до каменог доба..е јбт сунце ваља оно камење поново ваљати док се не измисли нешто као точак?:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *