Марко Милошевић слободан човјек

Судија Гордана Видојковић одбила је тужбени захтјев „отпораша” Небојше Соколовића и ослободила кривице Марка Милошевића и петорицу његових сарадника. Они су се теретили за наношење тешких повреда прије 11 година, а ослобођени су због апсолутне застарелости кривичног дјела. У доказном поступку, међутим, судија није утврдио да је Соколовић прије 11 година задобио повреде које су […]

петак, новембар 18, 2011 / 07:43

Судија Гордана Видојковић одбила је тужбени захтјев „отпораша” Небојше Соколовића и ослободила кривице Марка Милошевића и петорицу његових сарадника.

Они су се теретили за наношење тешких повреда прије 11 година, а ослобођени су због апсолутне застарелости кривичног дјела. У доказном поступку, међутим, судија није утврдио да је Соколовић прије 11 година задобио повреде које су угрозиле његов живот или оставиле трајне последице.

Суд није прихватио захтјев да се Соколовић непосредно прегледа, а вјештачење повреда извршено је на основу медицинске документације из 2000. године.

Тројица чланова „Отпора” у Пожаревцу Небојша Соколовић, Радојко Луковић и Момчило Вељковић претучена су 2.маја 2000. године у центру Пожаревца. Соколовић и Луковић тада су задобили тешке повреде. Вијеће судије Видојковић је 2008. ослободило петорицу Милошевићевих сарадника оптужби за тешке повреде Луковићу и Соколовићу, а тужба против Милошевића је одбијена.

Окружни суд је 2009. године укинуо рјешење, а тадашњи Општински суд прије поновног одлучивања обуставио је поступак по тужби Луковића који је у међувремену преминуо у саобраћајној несрећи.

И ово рјешење укинуо је Окружни суд, али је веће судије Видојковић поново донијело идентично рјешење. После понављања жалбе Апелациони суд је три дана прије наступања апсолутне застарјелости, потврдио рјешење првостепеног суда, да би након тога Основни суд обуставио поступак и у односу на оштећеног Соколовића.

Апелациони суд у Београду поништио је и то рјешење. Поступак се води од 2001. године, а тужилаштво је два пута одбило да преузме гоњење. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *