Маркионe: ФИАТ више није конкурантан масовним произвођачима

Према његовим ријечима, ова промјена са уклапа у стратешки план и фокусираност компаније на профит. Сви водећи њемачки произвођачи аутомобила, међу којима Ауди, БМВ и Мерцедес-Бенц, прошле године су продали више аутомобила у Европи од Фијата, док је Шкода продала готово једнак број аутомобила као Фијат, преноси портал "Аутомотив њуз Јуроп". "Када је ријеч о […]

петак, март 6, 2015 / 23:07

Према његовим ријечима, ова промјена са уклапа у стратешки план и фокусираност компаније на профит.

Сви водећи њемачки произвођачи аутомобила, међу којима Ауди, БМВ и Мерцедес-Бенц, прошле године су продали више аутомобила у Европи од Фијата, док је Шкода продала готово једнак број аутомобила као Фијат, преноси портал "Аутомотив њуз Јуроп".

"Када је ријеч о обиму масовне производње возила, Фијат више не нуди, али и не намјерава да нуди пуну палету производа попут осталих масовних произвођача. Фијат ће изгубити своју позицију као генерални бренд, али ће се фокусирати на оно што најбоље ради", изјавио је Маркионе на овонедељном сајму аутомобила у Женеви.

"Аутомотив њуз Јуроп" наводи да је Маркионе постепено снизио Фијатову палету производа у Европи, како би се фокусирао на мања возила, попут "панде" и возила из породице "500", међу којима су "500" хечбек, "500Л" миниван и "500X" кросовер.

Дуго одлагана замјена за компактни модел "браво" сада је најављена за 2016. годину и производиће се у Турској. У међувремену, застарјели модел "пунто" би требало да идуће године буде замјењен новим чланом из породице "500".

"У наредних пет до десет година, доћи ће до реконфигурације нашег тржишног удјела из два разлога. Један је глобализација бренда ‘џип’, а други је увођење Алфа Ромеа као глобалног произвођача премијум и спортских аутомобила", закључио је Маркионе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *