Maрин Ле Пен: Француској потребна оштрија имиграциона политика

Лидер десничарског Националног фронта Марин Ле Пен рекла је да је исламски фундаментализам у Француској растао на плодном тлу масовних миграција муслимана и њихових бескрајних захтјева, које су испуњавали и љевичари и десничари. Она је за "Глас Русије" рекла да управо због тога није била изненађена када је француска полиција недавно елиминисала екстремистичку групу у […]

недеља, октобар 21, 2012 / 15:10

Лидер десничарског Националног фронта Марин Ле Пен рекла је да је исламски фундаментализам у Француској растао на плодном тлу масовних миграција муслимана и њихових бескрајних захтјева, које су испуњавали и љевичари и десничари.

Она је за "Глас Русије" рекла да управо због тога није била изненађена када је француска полиција недавно елиминисала екстремистичку групу у једној од највећих операција посљедњих година.

"Радикални ислам у Француској није се појавио ни из чега. Влада и Унија исламских организација Француске пуштају проповиједнике радикалног ислама да уђу у земљу сваке године и то сви знају. Ипак, након случаја убице из Тулуза Мохамеда Мераха инсистирала сам да влада забрани улаз тим свештеницима", рекла је она.

На питање зашто се отворено не призна да у Француској постоји проблем есктремизма који треба ријешити када се зна да Катар финансира и снабдијева муџахедине оружјем у сукобима широм свијета, а заузврат Француска дозвољава Катару да инвестира у муслиманске заједнице, Ле пенова је рекла да се данас у Француској чак и мања критика сматра исламофобијом.

"Они који блокирају нашу борбу против исламизма саучесници су радикалних муслимана", рекла је она.

Ле Пенова је подсјетила да је на недавним изборима Национални фронт имао транспаренте на којима је писало "Не исламизму", због којих је Никола Саркози одмах наредио да се отвори истрага против странке, а што су подржала удружења за борбу против расизма /СОС Расизам и Међународна лига против расизма и антисемитизма /ЛИКРА/.

"Фундаментализам у Француској није тек недавно почео да ‘диже главу’, али су политичари увијек бирали да се праве да тај проблем не виде и када сам ја покушала да говорим о томе – одбачена сам и презрена", рекла је Ле Пенова.

Она је додала да постоји веза између криминалних банди и радикалних исламиста. "Области познате по насиљу обично се подударају са насељима имиграната и тај ће се тренд погоршати ако се не предузму одговарајуће мјере", рекла је Ле Пенова.

Ле Пенова сматра да влада, умјесто да покуша да асимилује имигранте, она њих изолује као дошљаке и шаље их у културна гета.

"Француској су потребне јача гранична контрола и строжији услови уласка, да се зна ко може, а ко не може да уђе у земљу. Потребна нам је оштрија имиграциона политика јер док год су француске социјалне бенефиције привлачне имигрантима не можемо савладати гомиле азиланата", рекла је Ле Пенова.

Она је рекла да ће инсистирати да се забрани двојно држављанство, као и француско држављанство по праву рођења, како они који су рођени или одгојени у Француској не би аутоматски добијали француски пасош.

Она је додала да земља мора да обнови вриједности и законе републике.

"Не смије се дозволити комунитаријанизам у школама, без обзира да ли је ријеч о одвојеним униформама, распореду или оброцима. Потребне су, такође, промјене нашег правосудног система, јер ако полиција стално хапси једну особу онда нешто није у реду. Постоји много метода да се ријеши проблем, које савршено функционишу у другим земљама", рекла је Ле Пенова и додала да није ријеч о средствима, већ политичкој вољи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *