Мандић Црногорцима: Не бојте се да се изјасните као Срби

ПОДГОРИЦА – Лидер Нове српске демократије (Нова) Андрија Мандић позвао је jуче све сународнике да се слободно на попису изјасне као Срби који говоре српским језиком и припадају Српској православној цркви. На Скупштини те партије, Мандић је рекао да ће европски стандарди помоћи да се спријечи дискриминација Срба у Црној Гори. Он је подсјетио да […]

недеља, март 27, 2011 / 12:35

ПОДГОРИЦА – Лидер Нове српске демократије (Нова) Андрија Мандић позвао је jуче све сународнике да се слободно на попису изјасне као Срби који говоре српским језиком и припадају Српској православној цркви.

На Скупштини те партије, Мандић је рекао да ће европски стандарди помоћи да се спријечи дискриминација Срба у Црној Гори.

Он је подсјетио да је и на претходном попису било притисака, али је српски народ остао непоколебљив у истрајању да сачува свој национални и језички идентитет.

„Суочен са том чињеницом режим прибјегава очајничким методама и у духу своје тоталитарне природе на брзину одузима држављанства, доноси пресуде и шири неистине”, казао је Мандић.

Према његовој оцјени, смјена власти је неопходан предуслов за покретање и изгдрадњу институција, владавину права и успостављење професионалног, ефикасног и непоткупљивог државног апарата. Предсједник Демократске српске странке Ранко Кадић, који је говорио на скупштини Нове, критиковао је власт због одузимања држављанства предсједнику Народне странке Предрагу Поповићу, оцјењујући да се Црна Гора не може кретати према Европи.

„То није могуће јер имате на сцени фашистичку идеологију коју спроводи предсједник парламента Ранко Кривокапић”, рекао је он.

Невен Гошовић из Социјалистичке народне партије је казао да је за промјену система вриједности, за Црну Гору као слободно друштво, први услов промјена власти демократским и политичким средствима.

„Услов свих услова за бољу Црну Гору је смјена корумпираног, антисрпског и антидемократског режима”, оцијенио је потпредсједник Покрета за промјене Бранко Радуловић.

На скупштини Нове су говорили представници Демократске странке јединства, Демократске странке Србије, Српске напредне странке, Нове Србије и Срба са Косова и Метохије и из Македоније.

Отварању скупштине присуствовали су и представници појединих амбасада у Црној Гори.0 КОМЕНТАРА

  1. дукљанска копилад однарођена и Његоша бришу, одузимају држављанство човјеку и то пред попис, демократично као ето чу’ш ви се слободно изјасните што сте и ко сте, а бандјера има још за висити на њима, ако погријешите…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *