Манце добио улицу код стадиона Партизана

Улица у близини фудбалског стадиона Партизан носиће име по легендарном фудбалеру Партизана Драгану Манцеу, који је трагично настрадао прије четврт вијека. Комисија за именовање улица и тргова града Београда усвојила је приједлог да се по Манцеу назове улица која повезује Гучевску и улицу Кнеза Александра Карађорђевића, потврдио је Танјугу предсједник те комисије Слободан Станимировић. Он […]

четвртак, април 7, 2011 / 17:48

Улица у близини фудбалског стадиона Партизан носиће име по легендарном фудбалеру Партизана Драгану Манцеу, који је трагично настрадао прије четврт вијека.

Комисија за именовање улица и тргова града Београда усвојила је приједлог да се по Манцеу назове улица која повезује Гучевску и улицу Кнеза Александра Карађорђевића, потврдио је Танјугу предсједник те комисије Слободан Станимировић.

Он је подсјетио да је одборничка група ДСС у Скупштини града предложила да једна улица у Земуну добије име нападача „црно-белих”, али да су чланови Комисије предложили да то ипак буде у близни стадиона ФК „Партизан”.

У договору са Манцеовом породицом, навијачима и ФК „Партизан”, одлучено је да Манце добије улицу поред стадиона, јер је легендарни фудбалер и данас миљеник Партизанових навијача.

Један од најталентованијих фудбалера с почетка осамдесетих година трагично је изгубио живот у саобраћајној несрећи 3. септембра 1985. године.

У дресу београдског Партизана, за који је одиграо 262 утакмице, постигао 145 голова и освојио шампионску титулу у сезони 1982/83., заиграо је са непуних 18 година.

Четири пута играо је за А репрезентацију, седам пута за младу и два пута за олимпијску репрезентацију Југославије.

Манце, који је рођен 1962. године постао је идол многих навијача, не само Партизана већ свих истинских љубитеља спорта, а остаће упамћен и по специфичном слављу кад постигне погодак – када је високо подизао руке и „клизао” на коленима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *