Мале странке: СНС у Језеру, ДНС у Осмацима, НДС у Шипову

Иако их се ријетко посматра као озбиљан политички фактор, дио условно речено малих странака у стању су да освоје локалну власт у Српској. Ево списка гдје су то учинили. Кандидат СНС-а начелника општине Језеро Душан Шајин, према првим прелиминарним резултатима, освојио је 322 гласа, а кандидат СДС-а Слободан Лакетић 276 гласова, речено је у Општинској […]

недеља, октобар 7, 2012 / 23:39

Иако их се ријетко посматра као озбиљан политички фактор, дио условно речено малих странака у стању су да освоје локалну власт у Српској. Ево списка гдје су то учинили.

Кандидат СНС-а начелника општине Језеро Душан Шајин, према првим прелиминарним резултатима, освојио је 322 гласа, а кандидат СДС-а Слободан Лакетић 276 гласова, речено је у Општинској изборној комисији. Кандидат СНСД-а Снежана Ружичић добила је 156 гласова, а кандидат СП Здравко Симетић добио је само један глас.

Према првим прелиминарним резултатима, у општини Шипово највише гласова освојио је кандидат Народне демократске странке /НДС/ Милорад Ћирко – 3.838 гласова, потврђено је из Општинске изборне комисије.

На другом мјесту је кандидат СНСД-а Душан Малиновић са 2.716 гласова, а на трећем кандидат СДС-а Слободан Медић са 230 гласова.

У општини Шипово данас је на изборе изашло 66,50 одсто од укупно регистрованих 10.720 бирача, који су гласали на 28 бирачких мјеста.

Нови начелник Српца је Драго Ћирић, кандидат коалиције Звоно, са оссвојених 4.840 гласова (58 %) испред, Живка Микулића који је освојио 3.505 гласова.

Колалицију звоно чине НСП, ПДП, СНС и СРС РС, а подршку је имала и од осталих опозиционих странака.

Српска радикална странка Републике Српске имаће начелника у Рудом. Њихов кандидат Рато Рајак добио је 62 одсто гласова (укупно 2657), испред кандидата СНСД Витомира Ћирковића, који је освојио 32 одсто (1613).

Демократски народни савез је, према првим пребројаним гласовима, освојио мјесто начелника у општини Осмаци, рекао је генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.Он је додао да је ријеч о кандидату Миладину Вукићевићу, којег је подржао и ПДП.

"Заједнички кандидати ДНС-а и коалиционих партнера побјеђују и у Котор Вароши, Дубици и Кнежеву, што значи да укупна политика ДНС-а даје резултате", додао је Родић, који је и шеф Централног изборног штаба.

За начелника општине Источни Мостар изабран је кандидат Демократске партије Мирослав Маврак са 96 освојених гласова. Према подацима Општинске изборне комисије, на другом мјесту је кандидат СДС-а Радован Палевестра за кога је гласао 91 бирач.

Највећи број гласова 121 добила је политичка партија СДС, на другом мјесту је ДП са освојених 41 гласом, док је СДА добио 21 глас.

Кандидат ДНС-а Драган Станар нови је начелник општине Оштра Лука, рекао је члан Општинске изборне комисије Вељко Куриџа."Драган Станар освојио је 1.357 гласова, а кандидат СНСД-а Љубомир Вулин 877 галсова", рекао је Куриџа и додао да се још очекују гласови бирача регистрованих за гласање на непотврђеним листићима или путем поште.

У општини Оштра Лука на биралишта је данас изашло 2.380 гласача или 52,47 одсто од укупно 4.536 регистрованих бирача на редовном списку, три на списку за гласање у одсуству, те 18 на списку за гласање на непотврђеним листићима или путем поште.

Кандидат коалиције Заједно за Кнежево, Боре Шкељић, нови је начелник Кнежева. Шкељић је члан НДС.

 

Jezero Šipovo Dušan Šajin Milorad Ćirko Dušan Malinović Snežana Ružičić Zajedno za Kneževo, Bore Škeljić Oštra Luka Dragan Stanar Istočni Mostar Miroslav Mavrak Radovan Palevestra Osmaci Dragutin Rodić Miladinu Vukićeviću0 КОМЕНТАРА

 1. Evo citam ovaj tekst i sam se sebi cudim, prvo otkud SNS kod nas, jer manje stranke a veceg cjepanja u njoj cija je ona nisam ni vidio ni cuo…
  Al ajd da to sve zaboravimo, nego kontam sta to opstina Jezero, dobila sa ovim, nista…da jedno veliko nista.
  i ono malo para sto im je pristizalo, sad ce vladajuci vezir da uskrati ili da razvuce…da sto nas narod kaze cijedi.
  I eto da ne znam da u toj opstini u skoli 70% nastavnika radi iz drugih opsina rekao bi ima taj narod perspektive.
  Nema taj narod gore nista, i njih 500 koliko je ukupno glasalo.
  Vezir ce ih zaboraviti, uskoro ce ih i snijeg zatprapati, jer vezir nece dati Mrkonjic putevima da gore protutnje i smaknu snijeg, ovi iz Federacije se nece zanimati sa 500 Srba, starci ce ostati dok su im djeca pobjegla negdje dalje, da se smaknu od tuge i sivila koji se nadvija nad ovom grdosijom od opstine. cijelih 500 stanovnika.
  zivi mi bili Jezerčani, jer ste uvijek dobri domacini bili.

 2. Општина Србац:

  Горан Кљајчин – Директор фонда здравства РС
  Зора Видовић – Директор Пореске управе РС
  Проко Драгосављевић – Директор Службеног гласника РС
  Неђо Илић – бивши директор Српских шума РС
  Милорад Новаковић – предсједник ВСТС
  Милан Тегелтија – предсједник Основног суда Бањалука
  Миодраг Бајић – главни специјални тужилац РС

  и изгубе изборе…

  ПС. По Бањалуци се прича, ако хоћеш да добијеш посао у БЛ, пресели се у Србац, па ћемо нешто средити…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *