Максимовић враћа одборнички мандат, носи листу СНСД

Промјена назива Клиничког центра Бања Лука у Универзитетску болницу суштински не мијења квалитет услуга које ова здравствена установа пружа грађанима Републике Српске, изјавио је данас професор Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци Синиша Максимовић. Максимовић је одбацио као злонамјерне, тенденциозне и неистините тврдње да ова промјена назива суштински било шта мијења у функционисању најреспектабилније здравствене […]

четвртак, јул 31, 2014 / 13:24

Промјена назива Клиничког центра Бања Лука у Универзитетску болницу суштински не мијења квалитет услуга које ова здравствена установа пружа грађанима Републике Српске, изјавио је данас професор Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци Синиша Максимовић.

Максимовић је одбацио као злонамјерне, тенденциозне и неистините тврдње да ова промјена назива суштински било шта мијења у функционисању најреспектабилније здравствене установе у Републици Српској, истичући да најбоље болнице у свијету са поносом носе назив универзитетских медицинских центара.

"Здравствени систем у Републици Српској је стабилан, јединствен и добро функционише, а његову снагу и организованост доказали смо и реаговањем у катастрофама које су 2010. и 2014. годне погодиле земљу", истакао је Максимовић на конференцији за новинаре Градског одбора СНСД-а у Бијељини, чији је члан.

Он је одбацио као неуке тезе да промјена назива Клиничког центра значи обједињавање здравственог система у БиХ, да онемогућава едукацију студената и специјализаната у медицини и да на било који начин утиче на досадашњи начин и квалитет пружања услуга у здравству.

"Промјена назива је протоколарна ствар која се већ десила у бројним градовима Српске, од Бијељине до Источног Сарајева и Фоче, и мислим да садашњи начин категоризације болница представља изазов менаџменту у здравству да подиже стандарде и тежи бољем раду и пружању услуга грађанима", истакао је Максимовић, који је и директор Болнице у Бијељини.

На конференцији за новинаре Максимовић је објавио и да враћа мандат одборника СНСД-а у Градској скупштини Бијељине, уочи општих избора на којима ће бити носилац листе СНСД-а за Народну скупштину за Изборну јединицу шест.

"Као странка која има велики број квалитетних кадрова, СНСД нема потребе да групише функције и очекујем да ће и нови одборник у локалном парламенту наставити да ради у корист и у најбољем интересу свих грађана Семберије", рекао је он.

Максимовић је на протеклим локалним изборима освојио највише гласова бирача од свих учесника на изборима, а на мјесту градског одборника у Бијељини замијениће га доктор Зоран Трифковић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *