Максимално о сексуалности, али у минималној форми

Удружење анонимних артиста (УАА!) позива умјетнике да се пријаве на конкурс за трећу интернационалну изложбу минијатура Минимум Максимум 2011, која ће се одржати 15. децембра у Музеју Републике Српске у Бањалуци. Након ранијих тема Комунизма и Религије, као табуираних тема овдашњег друштва, овогодишња тема је Сексуалност. Како се пријавити на конкурс? Технике које умјетници-ице требају […]

петак, новембар 11, 2011 / 11:09

Удружење анонимних артиста (УАА!) позива умјетнике да се пријаве на конкурс за трећу интернационалну изложбу минијатура Минимум Максимум 2011, која ће се одржати 15. децембра у Музеју Републике Српске у Бањалуци.

Након ранијих тема Комунизма и Религије, као табуираних тема овдашњег друштва, овогодишња тема је Сексуалност.

Како се пријавити на конкурс?

Технике које умјетници-ице требају короситити су: сликарство, графика, цртеж, комбинована техника, скулптура и фотографија

Техничка упутства којих се умјетници-ице требају придржавати: Радови се шаљу поштом, без оквира, у коверти заједно са попуњеним формуларом, који можете преузети са нашег сајта www.уаа.рс.ба . Максималне димензије рада су 10 цм x 10 цм, а за скулптуру 10 цм x 10 цм x 10 цм. Број радова, које умјетник-ица жели послати није ограничен. Пристигли радови се не враћају и остају у фундусу интернационалне изложбе минијатура Минимум максимум, под надзором УАА!.

Три најбоља рада ћемо нагадити слиједећим наградама:прва награда 600 КМ ( 300 € ), друга награда 400 КМ ( 200 € ) и трећа награда 200 КМ (100 € )

Конкурс је отворен од 10. новембра до 5. децембра 2011. године
Радове слати на адресу:

За изложбу МИНИМУМ МАКСИМУМ
Поштански претинац бр. 244
78000 БАЊАЛУКА, РС – БиХ

Шта је Мимимум максимум?

На овај начин покушавамо да у најширем смислу покрене питања и да се на тај начин поново преиспита став умјетника и публике, према нечему што је интегрални дио људског развоја и обухвата све фазе живота, укључујући физичке, психолошке и друштвене компоненте. Сам концепт изложбе, сажет је у ријечима минимум максимум и оставља потпуну слободу умјетнику да може да обрађује све аспекте и сегменте ове широке и контраверзне теме.

Изложбу видимо као врсту интернационалног умјетничког дијалога који отвара различита питања о ономе што није искључиво секс. Дакле, о сексуалном идентитету као промјењивој категорији, о полу и роду, о односима између двоје или више људи, повјерењу и другим односима. Покушавамо дати питање на теме: гдје су постављене границе и ко их поставља, ко их пост, те коначно зашто треба преиспитивати и поново дефинисати окоштале друштвене норме које су дио нашег “устајалог“ друштва.

Основна идеја изложбе минијатура Минимум Максимума јесте да на ликовној сцени Бањалуке, створи културну манифестацију, која би његовала мали формат и која би минијатури као специфичном и недовољно експонираном ликовном изразу донијела у нашем граду петнаест минута славе. Како умјетност данас, а поготово на нашим просторима, не може, а и не смије остати неутрална, одлучили смо да изложби дамо и одређену тему, коју би умјетници могли озбиљно третирати.

Тема, коју смо одабрали за ову прву изложбу била Комунизам. Сам концепт изложбе, сажет је у ријечима минимум максимум и оставља потпуну слободу умјетнику да да може да обрађује све аспекте и сегменте ове широке и контраверзне теме.

Ко је УАА!?

УАА! удружење анонимних артиста је удружење непрофитног карактера, чији је главни циљ рад на побољшању алтернативне културне и стваралачке сцене Града Бањалука, Републике Српске, БиХ, Европе, Земље, Млијечног пута, са посебним нагласком на ликовну умјетност, стрип умјетност и умјетност дизајна. То подразумјева окупљање људи, који се баве различитим видовима стваралаштва,организовање манифестација, предавања и радионица из области културе, промовисање едукативне стране стрип/ликовне/дизајн умјетности, маштање, организовање интернационалне изложбе минијатура.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *