Мајкрософт: У Москви награђени иновативни наставници

Москва – Мajkрософт је јуче објавио побједнике 8. Европског Форума – Мajkрософт „Партнери у учењу“, догађај на којем се препознају иновативни наставници који уз помоћ креативности и употребе нових технологија побољшавају наставни план и начин на који ученици стичу нова знања. Из цијеле Европе, укупно 6 наставника је освојило прву награду, а њих 18 је […]

петак, март 25, 2011 / 19:33

Москва – Мajkрософт је јуче објавио побједнике 8. Европског Форума – Мajkрософт „Партнери у учењу“, догађај на којем се препознају иновативни наставници који уз помоћ креативности и употребе нових технологија побољшавају наставни план и начин на који ученици стичу нова знања.

Из цијеле Европе, укупно 6 наставника је освојило прву награду, а њих 18 је добило признање „лидера“ због начина на које користе иновативне технологије у склопу својих предавања. Свих 24 побједника овог форума у Москви су постали кандидати за такмичење на „Парtнери у учењу“ – Глобалном Форуму који се одржава у новембру ове године у Вaшингтону у САД.
 
Овогодишњи побједници који су добили прва мјеста су: Јасмин Јусић из Босне и Херцеговине, у категорији „Проширење учења изван учионице“, и Антонин Секyрка из Чешке Републике у категорији „Сарадња“. Белгијанац Стевен Ронсијн је освојио прво мјесто у категорији „Најсавременија употреба Мајкрософт технологија у настави“, а Рогер Листер и Кара Баркер- Астром из Шведске су побиједили у категорији „Изградња знања и критичности“.  Нарин Багхдасарyан из Јерменије је освојила прву награду у категорији „Иновативност и подстицање такмичарског духа“ .
 
Босанскохерцеговачки побједник, Јасмин Јусић, наставник из Средње економске школе у Сарајеву је изјавио: „Јако сам узбуђен због ове награде и још увијек нисам свјестан величине и значаја овог успјеха за све нас који се бавимо образовањем у БиХ. Осим чињенице да се враћам у Сарајево са наградом коју ћу са задовољством подијелити са осталим наставницима и својим ученицима уједно се радујем и због чињенице што ћу бити у могућности да пренесем и ново знање које сам имао прилику да стекнем током боравка у Москви разговарајући са свим осталим наставницима, а која ће нас сигурно инспирисати за осмишљавање нових и бољих пројеката.“
 
Побједнике је одабрао међународни жири који је сачињен од образовних стручњака, а предсједница жирија је била др. Деирдре Батлер, професорица на Универзитету Свети. Патрик из Даблина. 
 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *