Мајкрософт тужио Гугл Европској комисији

СИЈЕТЛ – Амерички софтверски гигант „Мајкрософт“ појачао је свој ривалитет са компанијом „Гугл“ подношењем жалбе Европској комисије уз тврдњу да систематски спречава конкуренцију у области претраге на интернету. Ово је први пут да је "Мајкрософт", који је и сам мета антиконкурентних поступака у САД и у Европи, подноси жалбу регулаторима за питања конкуренције. У својој […]

четвртак, март 31, 2011 / 12:00

СИЈЕТЛ – Амерички софтверски гигант „Мајкрософт“ појачао је свој ривалитет са компанијом „Гугл“ подношењем жалбе Европској комисије уз тврдњу да систематски спречава конкуренцију у области претраге на интернету.

Ово је први пут да је "Мајкрософт", који је и сам мета антиконкурентних поступака у САД и у Европи, подноси жалбу регулаторима за питања конкуренције.

У својој жалби "Мајкрософт" тврди да има "шему поступака" којом на непоштен начин смета конкуренцији, док су изнесени и бројни примјери тих антиконкурентских поступака.

"Гугл" контролише више од 90 одсто рекламног тржишта у области претраживања по интернету, што је далеко више од Мајкрософтовог "Бинга".

"Гугл" још није објавио свој коментар на жалбу "Мајкрософта".

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *