Мајкићка није изненађена хапшењима у УИО

БАЊА ЛУКА – Хапшење више од 60 радника Управе за индиректно опорезивање није изненађујуће, јер ова институција више од двије године ради без кључног човјека, а тек ће коначна истрага открити за колико су новца оштећени буџети ентитета и БиХ, изјавила је посланица у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић. Мајкићева сматра да за ову […]

среда, март 23, 2011 / 08:37

БАЊА ЛУКА – Хапшење више од 60 радника Управе за индиректно опорезивање није изненађујуће, јер ова институција више од двије године ради без кључног човјека, а тек ће коначна истрага открити за колико су новца оштећени буџети ентитета и БиХ, изјавила је посланица у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић.

Мајкићева сматра да за ову ситуацију постоји више одговорних, прије свега Савјет министара који сваке године усваја извјештаје о раду институција, те надлежне комисије за финансије и буџет оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

"Ова институција има већ двије године директора у техничком мандату, због чега су запослени знали да не постоје никакве мјере којима ће бити санкционисани", рекла је Мајкићева синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Она је додала да су постојале одређене примједбе Канцеларије за ревизију, које се управо односе на руковођење институцијом, питање организације и начин запошљавања, али да у извјештајима не пише да Канцеларија за ревизију поставља сумњу или било гдје лоцира проблем криминала и корупције.

Према њеним ријечима, проблем ове институције је то што је процедура избора директора УИО проведена на вријеме и њоме је за ту функцију понуђен актуелни министар финансија РС Зоран Тегелтија, али СДА није хтјела да препусти то мјесто.

"СНСД је имао најбољег кандидата, али он није могао проћи зато што није постојала довољна већина да се изгласа избор новог директора. Да постоји било каква политичка одговорност, он би прво требало да одговара пред својом странком, па тек да се онда покрећу кривична и остале одговорности", рекла је Мајкићева.

Из Тужилаштва БиХ јуче је саопштено да припадници више полицијских агенција проводе акцију у оквиру истраге о организованој криминалној групи коју чини више од 60 до сада идентификованих физичких и правних лица. У оквиру акције извршена су хапшења и претреси у више градова БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *