Мајамиjево тајно оружје из УЛЕБ купа за корак до финала

Кошаркаши Мајамија су уз једног неочекиваног јунака успjели да поведу са 3-2 у финалној серији Источне конференције против Индијане. Удонис Хаслем, годинама играч који је привлачио пажњу углавном својим одбрамбеним карактеристикама, заједно са Леброном Џејмсом израстао је у највећег "кривца" што су Пејсерси на рубу елиминације из плеј-офа: готово заборављеном игром у нападу предводио је […]

петак, мај 31, 2013 / 10:40

Кошаркаши Мајамија су уз једног неочекиваног јунака успjели да поведу са 3-2 у финалној серији Источне конференције против Индијане.

Удонис Хаслем, годинама играч који је привлачио пажњу углавном својим одбрамбеним карактеристикама, заједно са Леброном Џејмсом израстао је у највећег "кривца" што су Пејсерси на рубу елиминације из плеј-офа: готово заборављеном игром у нападу предводио је актуелног шампиона до тријумфа од 90:79, који је браниоца трона довео на корак од трећег узастопног учешћа у великом НБА финалу.

Прије тачно десет година, Хаслем уопште није играо НБА кошарку, већ европску. И, у Шолеу, уопште није важио само за доброг одбрамбеног кошаркаша, већ за прву нападачку опцију. У УЛЕБ купу је просјечно убацивао ривалима 17 поена, подсјетивши тако на универзитетске дане, али након што га је, мимо драфта на коме је прошао непримјећен, ангажовао Мајами, улога му је промијењена.

Након што је Индијана повела 46:40 у трећој дионици и најавила да би побједом у Мајамију могла да игра за пласман у финале пред својом публиком, Хаслем је "експлодирао". Шутирао је 5/5 у трећој дионици. После уводног промашаја – шутирао је 8/8.

Серију 30:10 у преосталом делу треће четвртине потпомогла је и нова бриљантна партија Леброна Џејмса (седам погодака из игре у том периоду, уз учествовање, што поенима што асистенцијама, у 25 поена Мајамија у тих 12 минута). Спаса за Индијану није било.

Хаслем је меч завршио са 16 поена. Утрошивши 17 шутева више, "краљ Џејмс" је постигао 30. Ни Пол Џорџ (27 поена), ни центар Рој Хиберт (22) нису имали рјешења за разиграну екипу шампиона. Не после онакве канонаде у трећој четвртини. Ако је Лебронова партија донекле и била очекивана од четворструког МВП НБА лиге, наступ његовог колеге, налик оном када је играо под европским обручима, свакако није. Бар не у табору Пејсерса.

"Хаслемових ‘осам од девет’? Да. То нас је потпуно убило у појам", признао је тренер Индијане Френк Вогел.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *